16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uz vietu EP tīko arī kandidāti ar vidējo izglītību un bezdarbnieki
Uz vietu EP tīko arī kandidāti ar vidējo izglītību un bezdarbnieki
Autors: Apollo.lv / 26. marts 2014, 11:28
Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām 24.maijā deputāta vietas parlamentā iegūs vien deviņi pārstāvji no Latvijas, taču gribētāju iegūt stabilu un ļoti labi apmaksātu darbavietu netrūkst. Kopumā uz deputātu krēsliem pretendēs 170 kandidāti no 14 partiju sarakstiem. Varas partijas savos sarakstos iekļāvušas personas, kuras sabiedrībā ir labi zināmas, turklāt nav atļāvušās izraudzīties kandidātus ar vidējo izglītību vai bezdarbniekus. Tomēr uz vietu EP tēmē arī kandidāti, kuriem patlaban nav ne darbavieta, ne augstākā izglītība.


Portāls «Apollo», apkopojot Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskoto informāciju, noskaidroja, ka kopumā kandidātu sarakstos ir atrodamas 11 personas, kuras norādījušās, ka ieguvušas vidējo izglītību, bet bez darba patlaban ir 10 kandidāti.

Kā pirmo savu kandidātu sarakstu vēlēšanām iesniedza partija «Suverenitāte». Sarakstā starp 15 deputāta amata kandidātiem atrodami četri cilvēki, kuri savulaik ieguvuši vidējo izglītību - Edvīns Puķe, Normunds Ozoliņš, Zane Vēciņa un Jevgēnijs Šuļga abi. Tāpat no šī politiskā spēka uz vietu EP mērķē četri kandidāti, kuri šobrīd ir bez darba, proti - Kristine Ševeļova, Valērijs Evdokimovs, Raimonds Lejnieks-Puķe un jau minētais Normunds Ozoliņš.

Kandidāti ar iegūtu vidējo izglītību atrodami arī labāk zināmu politisko spēku sarakstos. Piemēram, vidējā izglītība ir partijas «Saskaņa» kandidātam Sergejam Mirksim, kurš patlaban ir Saeimas deputāts.

Arī bijušā premjera Einara Repšes izveidotās partijas «Latvijas Attīstībai» sarakstā ir kandidāti ar vidējo izglītību – Dans Titavs un Oskars Ikstens. Interesanti, ka «Latvijas Attīstībai» kandidātu lokā ir arī vairāki cilvēki, kuriem patlaban nav darbavietas. Te gan jāmin, ka atšķirībā no citiem pretendentiem uz vietu EP, neviens no trīs kandidātiem - Olga Geitus-Eitvina, Oskars Ikstens, Aleksejs Bočarovs – nav bezdarbnieks, taču norāda, ka «šobrīd nekur nestrādā».  

Vēl trīs politiskie spēki savos sarakstos iekļāvuši kandidātus, kuri EP gatavi strādāt bez iegūtas augstākās izglītības – «Latvijas Krievu savienības» kandidāte Jeļena Osipova, partijas «Alternative» pārstāves Natālija Bokučava un Anita Laizāne, kā arī «Kristīgi demokrātiskās savienības» deputāta kandidāts Jānis Liepiņš.

EP darbu grib atrast vēl vairāki bezdarbnieki - Dzintra Strazde no «Latvijas Atdzimšanas partijas», «Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju» pārstāvošā Skaidra Kalniņa, kā arī Andris Liepiņš no partijas «Par prezidentālu republiku».

Tomēr vairums kandidātu uz vietu EP ir ieguvuši augstāko izglītību, turklāt norādījuši gan darba vietu, gan arī svešvalodu zināšanu līmeni. Atsevišķi kandidāti gan uzskatījuši par lieku norādīt, kādās svešvalodās un kādā līmenī spēj komunicēt.

Partija «Suverenitāte»: 15 kandidāti, no kuriem četriem nav augstākās izglītības, četri norādījuši, ka ir bezdarbnieki.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK»: visiem 16 kandidātiem ir augstākā izglītība, nav bezdarbnieku. Visi norādījuši svešvalodu zināšanu līmeni.

«Saskaņa»: 15 kandidātiem augstākā izglītība, vienam vidējā. Vairums norādījuši svešvalodu zināšanu līmeni. Visi strādājošie, vairums pašreizējie Saeimas deputāti.

«Latvijas Atdzimšanas partija»: deviņi kandidāti, visiem augstākā izglītība. Starp kandidātiem viens pensionārs.

«Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija»: visiem augstākā izglītība, no deviņiem kandidātiem viens bezdarbnieks.

«Latvijas Krievu savienība»: no 14 kandidātiem augstākā izglītība 13 kandidātiem. Viens pensionārs.

«Vienotība»: visiem kandidātiem ir augstākā izglītība, visi strādājošie. Gandrīz visi ir norādījuši svešvalodu zināšanu līmeni.

Politiskā partija «Alternative»: astoņi kandidāti, no kuriem sešiem ir augstākā izglītība. Visi strādājošie.

Zaļo un Zemnieku savienība: visiem kandidātiem ir augstākā izglītība, visi strādājošie, vairums norādījuši svešvalodu zināšanas.

«Par prezidentālu republiku»: visiem augstākā izglītība, viens bezdarbnieks. Norādījuši arī svešvalodu zināšanu līmeni.

«Latvijas Reģionu Apvienība»: visi kandidāti ir ieguvuši augstāko izglītību. Starp Viens izdienas pensionārs. Norādījuši svešvalodu zināšanu līmeni.

«Latvijas Sociālistiskā partija»: visiem augstākā izglītība. Visi strādājošie, norāda svešvalodu zināšanu līmeni.

«Latvijas Attīstībai»: 16 kandidāti, no kuriem diviem vidējā izglītība. Trīs kandidāti norādījuši, ka šobrīd nestrādā.

«Kristīgi demokrātiskā savienība»: seši kandidāti, no kuriem pieciem augstākā izglītība. Visi strādājošie.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CVK, Eiropas Parlaments, vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats