28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eiropols satraukts par eiro viltošanas iespējām Latvijā; situāciju vērtē kā draudīgu
Eiropols satraukts par eiro viltošanas iespējām Latvijā; situāciju vērtē kā draudīgu
Autors: Apollo.lv / 24. marts 2014, 11:39
Kaut arī Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka jauno valūtu-eiro- pazīst, un jūtas droši, Latvijas Kriminālpolicija un Eiropas Savienības policija Eiropols satraukti par eiro viltošanas iespējām Latvijā un situāciju vērtē kā draudīgu, vēsta LNT raidījums «900 sekundes».


Jaunā valūta ieviesusi korekcijas naudas viltošanas jomā Latvijā - ja latu gadīijumā visbiežāk tika viltotas monētas, tad ar eiro situācija ir pretēja - visbiežāk viltotas tiekot banknotes.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes galvenais inspektors Raitis Kalnačs raidījumam stāsta, ka vairāk nekā 90% cilvēku jūtas droši ar jauno naudu un pazīst eiro, tikai 1 % atbildējuši, ka saskārušies ar eiro viltošanu, raksta Apollo.lv.

Lai arī līdz šim konstatēti un reģistrēti 40 eiro viltojumi, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde pašreizējo situāciju vērtē kā ļoti draudošu.

Galvenā problēma, ko konstatējuši arī Eiropola kolēģi, esot, ka cilvēki vieglprātīgi attiecas pret naudu un faktiski to nepārbauda.

«Kasieri, faktiski to nepārbaudot, ieliek to kases aparātā. Eiropolam tas bija, var teikt, šoks, jo profesionālie naudas viltotāji un izplatītāji novērtē situāciju, un redzot, ka netiek pārbaudīta nauda, mēģina izplatīt viltoto naudu,» stāsta Kalnačs.

Populārākie viltojumi Latvijā un Eiropā ir 50 un 20 eiro banknotes, bet reģistrēti arī 500 un 200 eiro banknošu viltojumi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eiro, Eiropols, nauda, viltošana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats