29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ždanoka devusies novērot Krimas referendumu par Eiroparlamenta naudu
Ždanoka devusies novērot Krimas referendumu par Eiroparlamenta naudu
Autors: Apollo.lv / 23. marts 2014, 20:44
Eiropas parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka («Latvijas krievu savienība») ir ķērusies pie krievu nacionālisma un nu jau ar Krievijas mediju palīdzību Latvijas balsstiesīgajiem parāda, cik ļoti atbalsta Krimas okupāciju un padomju savienības atjaunošanu, svētdien vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».


Krievijas komunistiski nacionālistiskā kustība «Laika būtība» ir dibināta pirms trim gadiem. Ilgu laiku tā bija neliela draugu kopa, par kuru plašākai sabiedrībai nebija zināms. Taču pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā pēkšņi par to uzzināja visa pasaule, raksta Apollo.lv.

Pirms trim nedēļām tā sarīkoja kongresu Krievijas vidienē. Sanākušie biedri bija saģērbušies vienādi. Sarkanās jakās un krekliņos ar vecās Padomju savienības teritorijas kontūrām. Kartē bija iekļautas arī Baltijas valstis. Kustības līderis Sergejs Kurjagins uzskata, ka ir īstais brīdis, lai Krievijas diženums pārsviestos uz visu postpadomju telpu. Viņš uzskata, ka Krievijai jānostājas pret ASV un Krievijas pienākums ir dot militāru pretsparu nacistiskā NATO noziedzīgajiem nodomiem Ukrainā un Baltijas valstīs.

«Es zinu, ka terorisma varā esošie Ukrainas pilsoņi gaida Krievijas spēkus kā atbrīvotājus. Paraudzīsimies notiekošā globālajā aspektā. Tagad mēs pilnībā pārliecinājāmies, ka ASV un tās sabiedrotie NATO atbalsta visa veida nacistus – Bosnijas, Horvātijas un cita veida visā pasaulē. Bet kādēļ? Kādēļ ? Ja nu vienīgi, lai izveidotu globālā nacisma režīmu,» 2.marta organizācijas kongresā sacīja «Laika būtība» vadītājs Sergejs Kurjagins.

«Ar nekrofilijas atbalstīšanu, ar visām šīm žirafes sadalīšanām, ar incesta veicināšanu, Dānijā tūliņ, tūliņ pieņems likumu par incesta atļaušanu. Ukrainas savienība ar Krieviju kā vienlīdzīgas valstis, vienota savienība, tā ir tikai daļa no globālā katehona atjaunošanas. Globālais katehons ir globālā Krievijas lielvara. Uz tikšanos PSRS. Ienaidniekam neuzvarēt,» turpināja Kurjagins.

Kurjagina tēzes saskan ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārliecību, ka Padomju Savienības sabrukums bijusi lielākā 20.gadsimta kļūda. Tā kā lielvalsts varasiestādēm nepieciešams sabiedrības atbalsts karadarbībai, «Laika būtībai» pēkšņi plašu uzmanību pievērsa lielie Krievijas televīzijas kanāli. Tie atspoguļoja arī goda vieses Tatjanas Ždanokas stāstu par cīņu ar nacistiem Eiropā. Ždanoka palepojās, kā ar fotoizstādi par 16.martu Rietumu sabiedrībai pierādījusi, ka Baltijas valstīs valda fašisms, kas visiem iespējamajiem līdzekļiem jāapkaro.

Jautāta, vai uz Krimu braukusi pati par saviem līdzekļiem, Ždanoka atbild, ka «Eiropas parlamentā ir izdalīta naudiņa uz gadiņu braucieniem pēc ielūgumiem.» Tā kā Latvijas eiroparlamentāriete visas biļetes un viesnīcu pagaidām apmaksājusi no saviem līdzekļiem, viņa cerot, ka EP viņai to atmaksās.

Ždanoka neuzskata, ka viņa ir Krievijas ietekmes aģente Latvijā, kā tas iepriekš izskanējis. Viņa pauž, ka cīnās par labām Krievijas un Latvijas attiecībām, kā arī kopumā par labām Krievijas un Eiropas Savienības attiecībām. Un tādu cilvēku jau Latvijā esot daudz, viņa uzskata.

Ždanoka ir iemācījusies katrai auditorijai stāstīt piemērotas frāzes, secina raidījums - Latvijā stāsta, ka atbalsta labas attiecības ar kaimiņvalstīm, Eiroparlamentā iestājas par demokrātiju, bet Krievijā piekrīt vietējiem kūdītājiem uz karu ar Eiropu.

«Saskaņas centra» politiķi par Ždanokas piedalīšanos PSRS atjaunotāju pasākumos un Krimas referenduma novērošanā vairījās izteikties. Dažu deputātu atbildēs pat bija samanāmas bailes, novērojis raidījums.

«Mums ļoti sarežģīta situācija komunicēt ar to politisko organizāciju. Mums ir domstarpības, ļoti daudz kritikas, jūs paši ziniet, ka visvairāk sisti no viņu flanga esam mēs. Bet es šodien neatļaušos viņu kritizēt tā atklāti un tā tālāk, tāpēc, ka... Mums. Es viņu ļoti sen pazīstu. Nu un es uzskatu, ka šai konkrētajā situācijā par šo politisko personu es nevaru izteikties,» sacīja Eiropas parlamenta deputāta kandidāts Andrejs Klementjevs (SC).




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krima, Nekā personīga, Tatjana Ždanoka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats