28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Cilinskis un Naudiņš mainīsies krēsliem
Cilinskis un Naudiņš mainīsies krēsliem
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 21. marts 2014, 8:49
Nacionālā apvienība turējusi savu solījumu un nepilnu nedēļu pēc tam, kad premjerministre Laimdota Straujuma atlaida vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski, nosaukusi jauno šī amata kandidātu – Romānu Naudiņu.


Viņam jau garantēts arī Vienotības atbalsts, jo ministru prezidentei viņš šķiet atbilstošs amatam.

Par šo lēmumu Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars paziņoja pēc pēkšņi sasauktās partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes. R. Naudiņa kandidatūra esot izvirzīta vienbalsīgi.

R. Naudiņš šobrīd ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs un, neraugoties uz vēl trīs kandidātu piesaukšanu, jau kopš E. Cilinska atlaišanas bija pārliecinošāks pretendents uz VARAM augstāko krēslu. Viņa nonākšana ministra amatā nozīmē arī to, ka darbu VARAM varēs turpināt E. Cilinskis, jo viņam piedāvāts kļūt par VARAM parlamentāro sekretāru.

Nav ne mazāko bažu, ka koalīcijas partneri varētu nepiekrist atlaistā ministra nonākšanai atbildīgajā sekretāra amatā, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem savu parlamentāro sekretāru vienpersoniski izvēlās ministrs. Savukārt R. Naudiņš un Nacionālā apvienība jau apliecinājusi, ka E. Cilinskis savas pieredzes dēļ ir lieliska kandidatūra šim amatam.

Nacionālā apvienība uzskata, ka E. Cilinskis ar R. Naudiņu jau līdz šim «lieliski sākuši ministrijas vadīšanas darbu un šis balsojums ir kā mandāts turpināt iesākto arī Naudiņa vadībā».

Pats R. Naudiņš nenoliedz, ka, vadot ministriju, turpinās ar E. Cilinski iesākto kursu. Uzsākt darbu ministrijā palīdzēšot arī tas, ka abi ar tālaika ministru viņi paspējuši klātienē iepazīties ar vairāk nekā 30 pašvaldību problēmām.

Par R. Naudiņa kandidatūru apmierināta ir Reformu partijas frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, jo viņa darba stilu tā iepazinusi, strādājot Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā un vērojot viņu kā VARAM parlamentāro sekretāru, taču frakcija kopumā par to lemšot sēdē nākamajā trešdienā. Neraugoties uz to, viņa nesaskata šķēršļus R. Naudiņa kandidatūras apstiprināšanai.

Par R. Naudiņa kandidatūru tuvākajā laikā spriedīs arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Taču arī šīs frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis neslēpj, ka ministra kandidātam ir lielas izredzes tikt apstiprinātam ne tikai ZZS frakcijā, bet arī parlamentā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einārs Cilinskis, Romāns Naudiņš, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats