20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eiropadome spriedīs par situāciju Ukrainā un sankcijām Krievijai
Eiropadome spriedīs par situāciju Ukrainā un sankcijām Krievijai
Autors: NRA.lv / 20. marts 2014, 16:12
Šodien un rīt Eiropadomes sanāksmē, spriedīs par situāciju Ukrainā un tālāku Eiropas Savienības (ES) rīcību.


Sanāksmē piedalīsies arī Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Samitā bija plānots koncentrēties uz bloka ekonomisko atveseļošanos un nākotnes enerģētikas un klimata politiku, tomēr tagad par galveno jautājumu dalībvalstu līderu sanāksmes dienas kārtībā izvirzījusies Ukraina.

ES līderi gatavojas "vienoties par vienotu Eiropas atbildi" krīzes situācijai, kas izveidojusies Ukrainā, paziņojis Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu.

ES jau ir iesaldējusi vairākas politiskās sarunas ar Maskavu, un bloka dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojās par sankcijām pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu, kas tiek vainotas Ukrainas krīzē.

ES iepriekš brīdināja Krieviju par tālejošām sekām ekonomiskajās attiecībās, ja Maskava spers tālākus soļus situācijas destabilizēšanai Ukrainā.

Tomēr bloka dalībvalstis nav vienotas šajā jautājumā. Vairākas valstis, sevišķi tās, kurām ir ciešas tirdzniecības un ekonomiskās attiecības ar Krieviju, ir nobažījušās par pārāk agresīvu atbildes reakciju, kas aizvērtu visas durvis uz dialogu ar Maskavu.

Straujumai Briselē paredzēta arī iepazīšanās tikšanās ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Martinu Šulcu.

Valdības vadītāja otrdien paziņoja, ka vēlas tikties arī ar pārējo Baltijas valstu premjerministriem, lai runātu par rīcības koordinēšanu saistībā ar notikumiem Ukrainā. Šī tikšanās varētu notikt Eiropadomes sanāksmes laikā, taču patlaban nav zināms, vai tiešām tāda būs.

Gaidāms, ka ES tuvākajās dienās spers arī tālākus soļus ekonomiskās palīdzības sniegšanā Ukrainai un piektdien parakstīs ar Ukrainu asociācijas līguma daļu par politisko sadarbību, ziņo diplomāti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ES, Laimdota Straujuma, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats