16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pie Maxima lielveikala atkritumu konteineriem Kauguros regulāri dežurē sudrabkrāsas džips
Pie Maxima lielveikala atkritumu konteineriem Kauguros regulāri dežurē sudrabkrāsas džips
Autors: Apollo.lv / 18. marts 2014, 12:24
Pie «Maxima» lielveikala, kas atrodas uz Talsu šosejas Kauguros, atkritumu konteineriem regulāri dežurē sudrabkrāsas džips vai balts kravas busiņš, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu».


Novērojumi liecinot, ka no automašīnām ik pa brīdim izkāpj necili ģērbti cilvēki ar iepirkumu maisiem un dodas lielveikala atkritumu konteineru virzienā. Nonākot pie lielveikala atkritumu konteineriem, pāris piepilda līdzpaņemtās somas un ar guvumu dodas atpakaļ uz saviem spēkratiem. Abi pēc guvuma dodas precīzi tad, kad konteineros atkritumus tikko izmetis veikala darbinieks, raksta Apollo.lv.

Atkritumu vācējs, kas nebūt neizskatās pēc trūcīgā, raidījumam apgalvo, ka veikala atliekas vācot «sunim».

Kaimiņi gan stāsta, ka suņa vīrietim neesot. Vīrieša iztikas avots esot metāllūžņu pieņemšana un tālākpārdošana. Kam domāts, tas, kas tiek izcelts no konteineriem, nav zināms.

Kā norāda PVD Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas eksperte Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča,šādiem atkritumu konteineriem būtu jābūt slēgtiem, lai cilvēki tiem nevar piekļūt. No otras puses Aļminoviča-Miļjanoviča atzīst, ka «bomži» darot visu, lai varētu tām piekļūt un iegūt sev produktus, bet tā neesot pieļaujama prakse.

«Maxima» pārstāvis Jānis Beseris stāsta, ka pārbaudīs, kāpēc radusies tāda interese par šiem konteineriem un tiks veiktas nepieciešamās preventīvās darbības.

 Uz visiem veikaliem attiecas noteikumi, kas regulē pārtikas produktu izmešanu - augu valsts produkti tiek izmesti vienā, dzīvnieku izcelsmes produkti - citā speciāli slēdzamā konteinerā. «Maxima» sola novērst piekļūšanu šiem konteineriem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bez tabu, Maxima, pārtika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats