19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » LTRK valdes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Jānis Endziņš
LTRK valdes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Jānis Endziņš
Autors: Apollo.lv / 17. marts 2014, 11:48
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome par biedrības valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja līdzšinējo LTRK vadītāju Jāni Endziņu, «Apollo» uzzināja LTRK.


«Mērķtiecīgi pilnveidojot Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pakalpojumu klāstu, organizācijas biedru skaita pieaugums aizvadītajos gados teju dubultots – 2012.gadā jaunu biedru skaits pieauga par 38% salīdzinot ar 2011.gadu, savukārt 2013.gadā – par 54%,» veikumu iezīmē Endziņš.

«Turpināšu pirmajā darbības trīsgadē uzņemto kursu, bagātinot LTRK biedriem pieejamo pakalpojumu klāstu, pilnveidojot esošo pakalpojumus un biedriem pieejamās priekšrocības,» norāda Endziņš, atzīmējot, ka lēmumam par dalību Tirdzniecības un rūpniecības kamerā uzņēmumam jābūt saimnieciski izdevīgam. «Ne mazāk svarīgs virziens LTRK darbībā būs ārējās tirdzniecības atbalsta pakalpojumu dažādošana. Ikdienas darbā ar publisko sektoru par prioritāti tuvākajos gados uzskatu regulāra dialoga iedibināšanu ar lielajām, ja ne visām vidēja mēroga Latvijas pašvaldībām,» mērķus izvirza LTRK vadītājs.

Saskaņā ar biedrības statūtiem, LTRK Valdes kompetencē ir vadīt un pārstāvēt biedrību, sagatavot LTRK gada budžeta projektu, un organizēt un vadīt LTRK darbu atbilstoši tam. Sagatavot un īstenot biedrības attīstības stratēģiju, kā arī uzdevumus, kas noteikti ar Biedru sapulces un Padomes lēmumiem. Sasaukt Biedru sapulces, izvirzīt Revidentu apstiprināšanai LTRK Padomē, pārvaldīt biedrības mantu, slēgt saimnieciskos līgumus, kā arī nodrošināt tiesību aktiem atbilstošu grāmatvedības uzskaiti un gada pārskata sagatavošanu.

Endziņš dzimis 1974.gada 16.augustā, Rīgā. 1999.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Profesionālo darbību Endziņš aizsācis LR Tieslietu ministrijā kā Publisko tiesību departamenta speciālists, vēlāk – Valsts sekretāra palīgs. No 1996.-2003.gadam ieņēmis LR Uzņēmumu reģistra (UR) Galvenā valsts notāra vietnieka juridiskajos jautājumos amatu, no 2003.gada kļuvis par UR Galveno valsts notāru. 2008.gadā kļuvis par LTRK valdes locekli, Juridisko direktoru; no 2011.gada 1.aprīļa LTRK Padome Endziņu izraudzījās valdes priekšsēdētāja amatam.

Endziņš vadījis darba grupu Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likuma izstrādei, līdzdarbojies Komerclikuma, Komercķīlu likuma izstrādē, ir Mikrouzņēmumu atbalsta programmas iniciators un līdzautors, Publisko pakalpojumu likuma līdzautors.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Endziņš, LTRK

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats