25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Āboltiņa: Esot eirozonā, Latviju mazāk ietekmē ārējais ekonomiskais spiediens
Āboltiņa: Esot eirozonā, Latviju mazāk ietekmē ārējais ekonomiskais spiediens
Autors: Apollo.lv / 14. marts 2014, 16:34
Ņemot vērā globālo konkurenci, grūti iedomāties Eiropu ar daudzām valūtām un tikpat daudzām konkurētspējas stratēģijām. Ekonomiku integrācija ir vitāli svarīga Eiropas Savienības (ES) konkurētspējai, turklāt būtiski, ka, pievienojoties eirozonai, nelielas ES valstis mazāk izjūt ārējo ekonomisko spiedienu, piektdien, uzrunājot klātesošos starptautiskā konferencē par Eiropas pamatvērtībām un ES spēju pielāgoties situācijai izaugsmes, nodarbinātības un tiesību jomās, atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.


Runājot par Eiropas nākotnes izaicinājumiem, Āboltiņa uzsvēra, ka ES sagaida ir tādi nozīmīgi soļi kā Banku savienības dibināšana, vienota digitālā tirgus attīstīšana, vienota pakalpojumu tirgus izveide, kā arī brīvās tirdzniecības līguma noslēgšana ar ASV. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka vienota digitālā tirgus attīstīšana un paplašināšana būs arī viena no Latvijas prioritātēm, 2015.gadā prezidējot Eiropas Padomē, raksta Apollo.lv.

Savukārt iztirzājot fiskālās disciplīnas jautājumus, Āboltiņa akcentēja Latvijas pieredzi – pēc tam, kad 2008. un 2009.gadā mūsu valsts ekonomika saruka par 20% un piedzīvoja augstu bezdarba līmeni. Taču, sakārtojot publisko finanšu sektoru un veicot strukturālas pārmaiņas, mums ir izdevies atgūt konkurētspēju.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šo lielo pārbaudījumu nebūtu bijis iespējams pārvarēt bez sabiedrības stingras apņēmības un solidaritātes. Vienlaikus viņa uzsvēra – turpmāk Latvijai jāmēro darbaspēka produktivitātes celšanas, ražošanas un darba samaksas nevienlīdzības samazināšanas ceļš, samazinot darbaspēka nodokļus un palielinot minimālo algu. Latvijai vajadzīgas arī investīcijas izglītībā, bet vēl būtiskāk – ir jārada darbavietas, lai ikviens, kurš ieguvis izglītību, varētu sevi profesionāli īstenot, sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa no 13. līdz 15.martam uzturas darba vizītē Itālijas galvaspilsētā Romā, kur piedalās starptautiskā konferencē par Eiropas pamatvērtībām un ES spēju pielāgoties situācijai tādās jomās kā izaugsme, nodarbinātība un tiesības.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: konkurence, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats