19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pensionāri piketu atceļ, prasības – ne
Pensionāri piketu atceļ, prasības – ne
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 11. marts 2014, 10:59
Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) valde nolēmusi atcelt šo ceturtdien paredzētās protesta akcijas, taču neatsakās no prasībām valdībai, kuras neaprobežojas vien ar indeksāciju.


Pensionāru federācijas valdes sēdē pirmdien piedalījās arī premjerministre Laimdota Straujuma, kura pati bija uzrunājusi federācijas valdes priekšsēdētāju Andri Siliņu. Valdības vadītāja atzina, ka viņai ir grūti ko vairāk solīt par paredzēto pensiju indeksāciju, kurai gadā ir atvēlēti apmēram 10 miljoni eiro, jāņem vērā pieprasījumi no visām ministrijām savu prioritāšu īstenošanai, piemēram, veselības nozare, aizsardzība. Pensionārus uztrauc ne tikai pensiju indeksācijas jautājums, kur valdība jau ir apņēmusies indeksēt pensijas, ņemot vērā ne tikai inflācijas rādītājus, bet arī vidējās algas pieauguma koeficientu. Jau iepriekš LPF domes sēdē, kā arī tagad valdes sēdē pensionāri aicināja valdības vadītāju risināt jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu. Pēc premjerministres teiktā, likumos nav veiktas nekādas izmaiņas par 2013. un 2014. gadu, taču pieaug zemes un īpašumu kadastrālā vērtība. Pensionāri rosina valdību lemt arī par pensiju piemaksas (pašlaik tā ir viens eiro par vienu darba stāža gadu) palielināšanu un atjaunošanu cilvēkiem, kuri pensionējas pašlaik. Valdības vadītāja to apsolīt nevarēja, raksta NRA.lv.

Pensionāri, nerīkojot piketu pie Saeimas, tomēr neatsakās no savām prasībām un jau tuvākajā laikā ierosinājumu sarakstu nosūtīs valdībai un Saeimai. LPF vadītājs A. Siliņš pieļāva, ka atsevišķos novados piketi ceturtdien gan varētu notikt, taču pikets pie Saeimas nama atcelts. «Pensionāru prasības izskanējušas pietiekami plaši, sabiedrība zina, kas uztrauc pensionārus,» atzina A. Siliņš. Sarakstā valdībai būs arī prasība līdz 1. jūnijam izstrādāt skaidru mehānismu elektrības cenu kāpuma kompensēšanai pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas, tāpat līdz 1. septembrim valdībai jāpārskata arī ar nodokļiem neapliekamā pensijas minimuma paaugstināšana un piemaksas palielināšana.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Pensionāru federācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats