16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pensionāri protestus neatcels
Pensionāri protestus neatcels
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 4. marts 2014, 11:07
Latvijas Pensionāru federācija neplāno atcelt paredzētās protesta akcijas iespējamo drošības apdraudējumu dēļ. „Mēs savus plānus varētu pārskatīt vienīgi tādā gadījumā, ja valdība un Saeima ieklausās mūsu prasībās un mēs varam panākt vienošanos par to izpildi,” Neatkarīgajai sacīja Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš.


Pirmdienas rītā Pensionāru federācijas vadītājam Andrim Siliņam zvanīja divas valsts augstākās amatpersonas – gan Ministru prezidente Laimdota Straujuma, gan Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Taču A. Siliņam abas politiķes nācās zināmā mērā apbēdināt, jo protesta akcijas pensionāri neplāno atcelt, pat tādā gadījumā, ja ir bažas par drošības apdraudējumu. „Mūsu pikets nav pašmērķis, tas ir viens no veidiem, kā mums panākt savu prasību izpildi,” uzsver A. Siliņš, „redzēsim, kādas būs atbildes uz mūsu prasībām, no kurām galvenā ir – atlikt elektroenerģijas tirgus atvēršanu līdz brīdim, kamēr nav atrasts reāls kompensācijas mehānisms tiem pensionāriem un invalīdiem. Ja vienojamies par to, tad mēs varam pārskatīt arī mūsu lēmumu par piketu.” Ar valdības vadītāju pensionāri plāno tikties nākamnedēļ, savukārt S. Āboltiņa solījusi koalīcijas padomes sēdē izvirzīt jautājumu par elektroenerģijas tirgus atvēršanas atlikšanu.

Aicinājumu pensionāriem marta vidū neiziet ielās protesta akcijās Saeimas priekšsēdētāja S. Āboltiņa izteica Latvijas radio. „Piketi nav apdraudējums valsts drošībai, bet mēs runājam par plašāka veida manifestācijām, jāskatās, vai šādi piketi nepāraug vardarbībā, kur var ciest cilvēki,” teica S. Āboltiņa, „[...] svarīgi ir runāt ar Pensionāru federāciju, kāpēc un kur ir reālais iemesls, tie cilvēki, kuri viņiem liek iet 13. martā ielās [...]. Šobrīd nav īstais laiks, lai ietu ielās, tā ir ļoti bīstama spēle. Mums ir divi datumi 13. un 16. marts tuvu..”

Saeimas priekšsēdētājas pārstāve Gita Valtenberga paskaidro, ka, protams, Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības brīvi paust savu viedokli, pulcēties demonstrācijās vai piketos, tomēr, ņemot vērā situāciju Ukrainā un drošības apsvērumus kopumā, Saeimas priekšsēdētāja ir aicinājusi pensionārus atlikt protesta akcijas. Šis aicinājums neattiecoties tikai uz pensionāriem, bet arī uz citām organizācijām, kuras martā paredzējušas publiskus pasākumus.

„Zināms risks, ka var notikt provokācijas, ir, tomēr mēs esam optimisti un ceram, ka nekas tāds nenotiks,” NRA.lv savukārt saka A. Siliņš. Pensionāri ir gatavi atcelt protesta akcijas tikai tādā gadījumā, ja politiķi apņemsies izpildīt pensionāru prasības - pensiju indeksācija nav vienīgā, tas ir arī pieaugušais nekustamā īpašuma nodoklis, ko pensionāri nevar samaksāt un gaidāmais elektrības cenu kāpums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gita Valtenberga, pensionāri, protests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats