20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lūdz Zviedrijai un Lielbritānijai pārbaudīt krieviski raidošo kanālu sižetu likumību
Lūdz Zviedrijai un Lielbritānijai pārbaudīt krieviski raidošo kanālu sižetu likumību
Autors: BNA.LV / 3. marts 2014, 18:07
Kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lūgusi Zviedrijas un Lielbritānijas atbildīgajām organizācijām pārbaudīt krieviski raidošo kanālu ''Rossija RTR'' un ''NTV-Mir'' sižetus par Ukrainu, jo ir bažas par to atbilstību likumam.


Televīzijas un radio regulatoriem Zviedrijā un Lielbritānijā tiek lūgta informācija par abu valstu jurisdikcijā esošo televīzijas kanālu ziņu raidījumiem janvārī un februārī, kas tiek raidīti arī Latvijā.

Tāpat tiek pieprasīti 2014. gada janvāra un februāra ziņu ieraksti no SIA ''Pirmais Baltijas kanāls'', kas reģistrēts Latvijā.

Visi trīs iesniegumi saistāmi ar ziņu sižetiem par nesenajiem notikumiem Ukrainā, jo ir aizdomas, ka tie neatbilst Eiropas Savienības un attiecīgo valstu likumiem. Šie sižeti tiek veidoti krievu valodā un tiek retranslēti Latvijā. NEPLP atgādina, ka Latvijā likums aizliedz elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem maldināt, kurināt naidu, aicināt uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu.

NEPLP ir arī izteikusi lūgumu Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai veikt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredzētu administratīvo atbildību par pārkāpumiem televīzijas programmu retranslācijā. NELPL arī izteica lūgumu Saeimai noteikt precīzas pilnvaras gadījumos, ja tiek pārkāptas elektronisko plašsaziņas līdzekļu retranslācijas prasības.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: NEPLP, NTV-Mir, Pirmais Baltijas kanāls, Rossija RTR

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats