19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Neskatoties uz notiekošo Ukrainā, Kalniņš uzskatus par Krieviju nav mainījis
Neskatoties uz notiekošo Ukrainā, Kalniņš uzskatus par Krieviju nav mainījis
Autors: Apollo.lv / 3. marts 2014, 17:17
Komponists un bijušais politiķis Imants Kalniņš, neskatoties uz notikumiem Ukrainā, savus uzskatus par Krieviju nav mainījis, vēsta portāls «pietiek.com».  


Īsā sarunā Kalniņš atbildējis, ka savus uzskatus par kaimiņvalsti un prezidentu Valdimiru Putinu iepriekš darījis zināmus publiski, un tos nav mainījis arī tagad. «Es jau atbildēju. Es neesmu mainījis savus uzskatus. Cik reizes, lai es jums atbildu uz vienu un to pašu jautājumu,» teicis Kalniņš.

«Apollo» jau ziņoja, ka Kalniņš sadarbībā ar Krieviju redz pozitīvāku perspektīvu Latvijai nekā perspektīvu Eiropas Savienībā, un viņam esot bijusi «riebīga sajūta» turēt rokās pirmās jaunās eiro banknotes, viņa attieksme pret eiro esot kā pret svešu naudu.

Intervijā laikrakstam «Diena» šā gada janvāra sākumā Kalniņš skaidroja, kāpēc viņš dodot priekšroku Latvijas sadarbībai ar Krieviju. Kalniņš norāda, ka 1988.gadā, iesaistoties LNNK, viņš necīnījās pret Krieviju, bet gan par Latviju kā neatkarīgu valsti.

«Tā ir liela atšķirība. Un tā ir mana bāze visam – Latvija kā neatkarīga valsts. Bet, redzot to slikto, kas ar Latviju notiek, es sāku meklēt alternatīvu, kā pastāvēt un citādi attīstīties. Un tad es paskatījos Krievijas virzienā un sāku saredzēt iespējas. Es izslēdzu to pieredzi, kāda mums bija PSRS. Es izgāju no realitātes, redzot, ka gan Latvija, gan Krievija šodien praktiski ir jaunas valstis,» klāsta Kalniņš.

Viņš redzot iespējas pastāvēt un attīstīties, Latvijai sadarbojoties ar austrumu pusi.

«Tur ir ne tikai Krievija. Tur ir Ķīna un Indija. Tur ir visas tās ekonomikas, kas šobrīd strauji progresē. Tāpat krievu cilvēki, kas šeit dzīvo, ir liela mūsu priekšrocība, lai mēs uzturētu sakarus ar šo milzīgo un, manuprāt, ļoti interesanto valsti – Krieviju. Redziet, manī nav tāda tipa aiztures pret Krieviju, kāda acīmredzot tomēr ir lielai daļai latviešu publikas, kas saistās ar pagātnes nepārvarēšanu. Un es nezinu, kāpēc tik ilgi velkas šī krokodila aste, kas saistās ar tām visām pārestībām un visu to ļaunumu, kas latviešiem bija jāpārdzīvo Padomju Savienības režīma laikā. Taču manī nav šādas sajūtas. Es spēju skatīties uz šo valsti, nenesot līdzi to smagumu, ko savā laikā Staļina impērija nodarīja Latvijai,» saka Kalniņš, kurš paudis atbalstu Aināra Šlesera dibinātajai partijai «Vienoti Latvijai», kas atklāti pauduši iniciatīvu sadarbībai ar Krieviju un krievu pilsoņiem politikā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Imants Kalniņš, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats