18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sudrabas organizācija gatava sadarboties gan ar cīnītājiem par krievu valodu, gan bijušajiem oligarhiem
Sudrabas organizācija gatava sadarboties gan ar cīnītājiem par krievu valodu, gan bijušajiem oligarhiem
Autors: Apollo.lv / 2. marts 2014, 21:17
Paredzams, ka bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas veidotā partija Saeimas vēlēšanās startēs apvienībā ar «Reģionu aliansi» – to intervijā «Nekā Personīga» sacīja bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.


Sabiedrības aptauju datos Sudrabas izredzes iekļūt Saeimā pašlaik svārstās ap minimālo 5% robežu. Tāpēc aktīvi tiek meklēts, kā piesaistīt topošajai partijai tautā atpazīstamas sejas un sabiedrotos, kas varētu nest reitingu pieaugumu. Pagaidām no Sudrabas un viņas atbalstītājiem daudz kritikas dzirdams tikai par to, kas Latvijā ir slikts. Taču - ko un kā darīt savādāk – domu un ideju piedāvājuma arvien vēl nav, raksta Apollo.lv.

Ingunas Sudrabas veidotā partija šobrīd vēl ir reģistrēta tikai kā kustība ar nosaukumu ,,No sirds Latvijai,,. Biedri var pieteikties interneta mājas lapā vai kustības birojā un pēc pašas Sudrabas teiktā līdz šim divu nedēļu laikā iestājušies 310 cilvēki. Biedru saraksts gan pagaidām netiek publiskots. Tas būšot iespējams tikai tad, ja paši biedri gribēšot savu līdzdalību atklāt.

Sudrabas organizācija top visai noslēgtā un noslēpumainā vidē, taču nelielu skaidrību tās tapšanā palīdz ieviest mūs sasniegušās ziņas, ka Sudrabas partija uz Saeimu nestartēšot vienatnē, bet apvienībā ar «Reģionu aliansi», kur pārstāvēti 13 pašvaldību līderi un kuru premjera kandidāts varētu būt nupat aliansē uzņemtais Mārtiņš Bondars, kādreizējais Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras kancelejas vadītājs.

Esot arī ticams, ka Sudrabas partijas un «Reģionu alianses» apvienībā būs arī Eiroskeptiķu partija un tās līderis Normunds Grostiņš. Sadarbība, gan ne apvienības ietvaros, bet kā ar potenciālajiem partneriem valdībā, varot būt arī ar Einara Repšes partiju ,,Latvijas attīstībai,, un Aināra Šlesera ,,Vienoti Latvijai,,. Ja šis plāns ar vēlētāju atbalstu izdotos, tā būtu iespēja beidzot valdībā tikt arī «Saskaņas centram». Tādu scenāriju nenoliedz bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, kurš šobrīd ir pazīstamākais no Sudrabas līdzgaitniekiem.

Bijušo Satversmes tiesas vadītāju nav samulsinājuši fakti par Sudrabas kontaktiem ar Latvijai nedraudzīgām personām kā melnajā sarakstā iekļautais Modests Koļerovs vai prokremlisko organizāciju aktīvists Viktors Gavrilovs. Kūtris tikai pirms 11 dienām oficiāli beidza savu pilnvaru laiku Satversmes tiesas vadībā un nu viņš sācis iemēģināt politiķa karjeru Sudrabas topošajā komandā.

Jautāts, vai tā nav problēma, ka Sudrabas biedrībai pagaidām vēl nav konkrētu rīcības plānu, Kūtris atbild, ka šādam plānam būtu jābūt. «Un es domāju, ka tāds plāns būs. Es ļoti ceru. Jo – ja tāda plāna nebūs, tad es teikšu – es arī zem tukšiem lozungiem neiešu. Tā nav mana interese. Ja es vispār aiziešu politikā. Varbūt aiziešu strādāt citu darbu,» pauž bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gunārs Kūtris, Inguna Sudraba, Nekā Personīga, Reģionu alianse

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats