19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bijusī iekšlietu ministre, iespējams, novērsusi pret valsti vērstu provokāciju (video)
Bijusī iekšlietu ministre, iespējams, novērsusi pret valsti vērstu provokāciju (video)
Autors: Apollo.lv / 27. februāris 2014, 8:11
Tuvojoties 16. martam, Leģionāru dienai, kas sabiedrībā raisa interesi no divām pretī stāvošām pusēm, notikumu dalībnieki sāk izkārtot savas apmešanās vietas tiešā pasākuma tuvumā, vēsta Latvijas Televīzija.

Antifašisti, kas vienmēr izceļas ar skaļu uzvedību, par ievērojamu naudas summu vēlējušies iznomāt viesnīcas telpas iepretī Brīvības piemineklim.

Leģionāru dienas pasākumi katru gadu notiek Brīvības pieminekļa pakājē, un tā dalībnieki parasti virzās pa Kaļķu ielu virzās cauri Vecrīgai garām agrākajai «Hotel de Rome» viesnīcai. Organizācijas «Pasaule bez nacisma» vadītājs Latvijā Josifs Korens jau lūdzis viesnīcas vadību rezervēt telpas konferences rīkošanai tieši 16.martā. Viesnīcas īpašnieku pārstāve un bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri rezervāciju atteikusi un neizslēdz, ka konferences rīkotāji ar pasākumu vēlējušies provocēt piemiņas brīža dalībniekus, raksta Apollo.lv.

«Es neizskatīju versiju par šo datumu kā iespēju, ka viņam un viņa vadītajai organizācijai telpas tiktu iznomātas, jo no iepriekšējās pieredzes Iekšlietu ministrijā atceros, ka tieši šie cilvēki bija tie, kuri radīja vislielākās nekārtības pie Brīvības pieminekļa šajā datumā. Iepriekšējos gados arī šī viesnīca tika izmantota kā viņu centrs un štābs, no kurienes tika organizētas dažādas valsti aizskarošas provokācijas. Korens par atteikumu solījis sūdzēties viesnīcas īpašniekiem.

Rīgas domē 16.marta pasākumu rīkošanai līdz šim iesniegti pieci pieteikumi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Antifašisti, Linda Abu Meri, Rīgas dome, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats