19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Notikumi Ukrainā ir šokējošs pārsteigums
Pabriks: Notikumi Ukrainā ir šokējošs pārsteigums
Autors: Apollo.lv / 19. februāris 2014, 17:55
Saeimas deputāts Atis Pabriks (V) uzskata, ka notikumi Ukrainā ir šokējošs pārsteigums, kas parāda, ka Ukrainas valdība nav spējīga izvairīties no vardarbības lietošanas.


Vardarbības lietošana ir strupceļš, kas Ukrainu ved uz pilsoņu karu. Starptautiskajai sabiedrībai ir asi jānosoda Ukrainā notiekošais un aktīvāk jāiesaistās konflikta risināšanā, raksta Apollo.lv.

Ir nepārprotami skaidrs, ka Ukraina pati ar to galā netiek. Ja vēl pirms pāris dienām bija radies priekšstats, ka situācija normalizējas, pagājušās nakts notikumi parāda, ka miermīlīgs konflikta atrisinājums nav iespējams un situācija ir nokaitēta. Tas ir ārkārtīgi bīstami, un var nest jaunas ziņas par nevainīgu cilvēku bojājeju. To nedrīkst pieļaut.

Šobrīd svarīgākais ir aicināt konfliktu atrisināt bez tālākas asins izliešanas. Abām pusēm ir jāsēžas pie viena sarunu galda, un Ukrainai jāapsver ārkārtas vēlēšanu organizēšana.

Visām valstīm, tai skaitā Latvijai, ir jābūt gatavai sniegt finansiālo un humāno palīdzību, jo tik dziļu krīzi bez starptautiskās sabiedrības atbalsta nav iespējams atrisināt. Būtiski, ka reaģējot uz vakardienas notikumiem, Saeimas Eiropas lietu komisija pieņēma rezolūciju par Ukrainu, kurai pievienojās arī Ārlietu komisijas locekļi. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atis Pabriks, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats