20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sudraba: cienu zinātnieku Gavrilovu par lojalitāti Latvijai
Sudraba: cienu zinātnieku Gavrilovu par lojalitāti Latvijai
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 17. februāris 2014, 17:42
Bijusī valsts kontroliere kustības No sirds Latvijai dibinātāja Inguna Sudraba norāda, ka zinātnieku Viktoru Gavrilovu pazīst jau desmit gadus un ir pārliecināta par viņa lojalitāti Latvijai.


Tieši zinātnieka Viktora Gavrolova dzīvoklī, Rīgā, Zolitūdē ir reģistrēta jaundibinātā I. Sudrabas kustība, raksta NRA.lv. „Viņš ir pasaulē pazīstams fiziķis, aicināts dzīvot un strādāt uz Vāciju, Amerikas Savienotajām valstīm, taču atteicies to darīt,” stāsta I. Sudraba, „viņa mīnus ir tas, ka viņš brīvi nerunā latviešu valodā, bet valodu saprot. Cienu viņu par to, ka viņš ir lojāls Latvijai un par to, ko var dot Latvijai.” I. Sudraba arī teica, ka „tās ir arī integrācijas sekas, ka cilvēku, kas pārstāv nelatviešus, uzreiz uztveram kā Latvijas ienaidnieku. I. Sudraba fiziķi pazīst jau desmit gadus un „viņš nekad nav bijis nelojāls Latvijas valstij”.

„Žēl, ka tiklīdz cilvēks vēlas sākt kaut ko darīt, viņam grib uzgāzt dubļus virsū, bet es esmu stipra un to izturēšu,” uzsvēra I. Sudraba. Viņa šodien uzrunāja Latvijas Pensionāru federāciju, stāstot par savas kustības ideju.

Kustība No sirds Latvijai reģistrēta krievu kustību aktīvistam un cīnītājam par nepilsoņu tiesībām Viktoram Gavrilovam piederošā dzīvoklī, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga. Raidījums stāstīja, ka 66 gadus vecais zinātnieks un Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks Gavrilovs bijis daudzu krievvalodīgo sabiedrisko organizāciju vadītājs. Kādreiz viņš vadījis Latvijas nepilsoņu kustību par cilvēktiesībām, tagad no Aleksandra Gapņenko pārņēmis Krievu kluba prezidenta amatu. Gavrilovs kopā ar Gapoņenko, Eduardu Gončarovu, Viktoru Guščinu un Broņiskavu Zeļcermanu vada arī Latvijas Krievu kopienu apvienoto kongresu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inguna Sudraba, No sirds Latvija, Viktors Gavrolovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats