25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA no savu biedru rindām izslēgs deputāti, kas sadarbojusies ar SC
NA no savu biedru rindām izslēgs deputāti, kas sadarbojusies ar SC
Autors: Apollo.lv / 29. janvāris 2014, 17:15
Ādažu novada domē no Nacionālās apvienības (NA) saraksta ievēlētā Adrija Keiša ir pārkāpusi apvienības valdē lemto, atrodoties vienā koalīcijā ar «Saskaņas centru».


Kā portālu «Apollo» informēja apvienības pārstāve Laila Ozoliņa, pagājušā gada vasarā NA valde nolēma, ka pašvaldību deputātiem, kuri 1.jūnija pašvaldību vēlēšanās ievēlēti no NA saraksta, visā domes sasaukuma laikā aizliegts veidot valdošo koalīciju (ja tāda domē juridiski vai faktiski pastāv) ar deputātiem, kas pārstāv «Saskaņas centru», PCTVL un tā dēvēto Vladimira Lindermana partiju vai jebkuru citu prokremlisku partiju.

Apvienības valde 3.februārī darba kārtībā ir iekļāvusi jautājumu par Keišas izslēgšanu no NA un aicinās viņu nolikt deputāta mandātu.

Kā ziņoja LETA, otrdien Ādažu novada domes priekšsēdētāja amatā ievēlētais deputāts Normunds Zviedris (V). Koalīcijas deputāti nepieciešamību mainīt līdzšinējo novada domes priekšsēdētāju Māri Sprindžuku (ZZS) saistīja ar koalīcijas līguma pārkāpšanu un nespēju īstenot vēlētājiem sniegtos solījumus.

Sprindžuks otrdien atzina, ka ar paša izveidoto koalīciju sadarbība nav izdevusies, norādot, ka koalīcijas partneri vēlējušies veidot atsevišķu, no juridiskām struktūrām nodalītu iepirkumu struktūrvienību, lai izslēgtu «četru acu principu» un pašvaldības iepirkumus varētu saņemt deputātiem piederošas vai agrāk piederējušas firmas.

Otrdien ar 8 deputātu balsīm par un 7 pret par Ādažu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Zviedris. Par Zviedra kandidatūru balsoja koalīcijas deputāti Artis Brūvers («Sadarbība»), Karina Tinamagomedova (SC), Juris Antonovs (SC), Ilze Pētersone (V), Adrija Keiša (VL-TB/LNNK), Uģis Dambis (ZZS), Edvīns Šēpers (ZZS) un pats Zviedris. Pret bija partijas «Reģionu alianse» deputāti Kerola Dāvidsone, Pēteris Balzāns, Pēteris Pultraks, Valērijs Bulāns, Normunds Ruks, Liāna Pumpure un bijušais domes priekšsēdētājs Sprindžuks.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adrija Keiša, Mārupe, Nacionālā apvienība, Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats