28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Cilinskis vēlas nepieļaut Rīdzinieka kartes
Cilinskis vēlas nepieļaut Rīdzinieka kartes
Autors: BNA.LV / 29. janvāris 2014, 12:02
Jaunais Vides Aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministrs Einārs Cilinskis paziņojis, ka Rīgas Domes ierosinājums par Rīdzinieka karšu ieviešanu ir jāatceļ.


Pēc Cilinska domām, to nevar pieļaut, jo Rīgai kā Latvijas galvaspilsētai ir jābūt pieejamai visiem cilvēkiem. Jau ziņots, ka Rīdzinieka kartes nodrošinātu ievērojamas atlaides pilsētas sabiedriskajā transportā Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem, savukārt pilsētas viesiem transporta biļetes būtu divreiz dārgākas.

Cilinskis arī minēja, ka nepieciešams reglamentēt Rīgas kā galvaspilsētas funkcijas likumā. VARAM neuzskata, ka nepieciešams veidot atsevišķu likumu Rīgas funkciju definēšanai, bet jautājumus, kas skar tieši galvaspilsētu, iespējams iekļaut esošajos likumos.

Jautājums par Rīdzinieka kartēm ir rosinājis diskusiju par to, kādus līdzekļus pašvaldības var izmantot, lai piesaistītu jaunus iedzīvotājus, un šis jautājums tiks risināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Jau ziņots, ka VARAM stingri neatbalsta Rīdzinieka karšu ieviešanu, tāpēc netiek izslēgta iespējamība, ka tiks sākti tiesu darbi, ja Rīgas Dome tomēr šīs atlaižu kartes ieviesīs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einārs Cilinskis, Rīdzinieka kartes, Rīgas Dome, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats