29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dombrovskis atkārtoti atceļ Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu
Dombrovskis atkārtoti atceļ Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu
Autors: IR.lv / 21. janvāris 2014, 17:08
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) nolēmis atkārtoti atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par viņa vietnieces Jutas Strīķes atkārtotu atbrīvošanu no amata, ziņo LETA.


Dombrovskis otrdien sacīja, ka Valsts kancelejas juristi neredz pamatojumu otrreizējai Strīķes atbrīvošanai. "Veicot lēmuma pēcpārbaudi, ir atkal konstatēts, ka jauns pamats pēc būtības Strīķes atbrīvošanai nav rasts," viņš skaidroja. Turklāt ir pārkāpts KNAB likums, jo Strīķes izvērtēšanai nav izveidota komisija, bet gan lēmums pieņemts vienpersoniski, raksta IR.lv.

"Esmu spiests atkārtoti atcelt šo rīkojumu, jo nekāda jauna pamata atlaišanai nav," teica Dombrovskis.

Jautāts, vai nebūtu tomēr jāvērtē paša Streļčenoka piemērotība ieņemamajam amatam, Dombrovskis norādīja, ka šis jautājums būs jārisina nākamajam premjeram. Viņš pirms šī lēmuma pieņemšanas to ir pārrunājis ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru kā KNAB funkcionālo uzraugu, gan arī ar premjera amata kandidāti Laimdotu Straujumu (Vienotība), kurai ar šiem jautājumiem būs jāstrādā.

Strīķe aģentūrai LETA atturējās komentēt premjera lēmumu.

Ar Streļčenoku pagaidām neizdevās sazināties. Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts premjera rīkojums, ar kuru Streļčenokam piešķirts ikgadējais atvaļinājums no 21.janvāra līdz 23.janvārim.

Streļčenoka atvaļinājuma laikā par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecelta viņa otra vietniece Ilze Jurča.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks 14.janvārī atkārtoti uzteica darbu savai vietniecei. Strīķe tika atbrīvota no ieņemamā amata saistībā ar to, ka viņa ir zaudējusi darba devēja uzticību.

Pirmo reizi KNAB priekšnieks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, tomēr Dombrovskis šā gada 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu. Juristi, Dombrovska uzdevumā izvērtējot dokumentus, konstatēja, ka Streļčenoka lēmums bija prettiesisks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaroslavs Streļčenoks, Juta Strīķe, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats