19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ilvess izpilda solījumu un, maksājot ar eiro, iegādājas Rūjienas saldējumu
Ilvess izpilda solījumu un, maksājot ar eiro, iegādājas Rūjienas saldējumu
Autors: Apollo.lv / 2. janvāris 2014, 16:30
Izpildot Latvijas un Igaunijas prezidentu aizvadītā gada vienošanos, Andris Bērziņš un Tomass Hendriks Ilvess 2.janvarī ieradās Rūjienā, lai simboliski sveiktu Latviju ar pievienošanos eiro zonai un, norēķinoties ar eiro, iegādātos Rūjienas saldējumu, informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.


Vizītes sākumā notika Latvijas un Igaunijas prezidenta divpusējā tikšanās. Sarunas laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas pievienošanās eiro zonai norises gaitu, abu valstu aktualitātes, kā arī sadarbības virzienus jaunajam gadam, kuros Latvija un Igaunija var veiksmīgi sadarboties, tajā skaitā pārrobežu sadarbības, izglītības, aizsardzības jomā. Tāpat abi prezidenti uzsvēra, ka Latvijas pievienošanās eiro zonai dos papildu iespēju abām valstīm paplašināt līdzšinējo veiksmīgo sadarbību.

Tikšanās laikā Bērziņš Igaunijas prezidentam pasniedza īpašu Latvijas eiro suvenīrkomplektu, savukārt Ilvess Latvijas prezidentam pasniedza Igaunijas pirmās eiro piemiņas monētas no cēlmetāla.

Pēc saldējuma iegādes Rūjienas veikalā Latvijas un Igaunijas prezidents, tiekoties ar dažādu valstu mediju pārstāvjiem, atzina, ka 2.janvāris Rūjienā ir īpaša diena gan Latvijai, gan Igaunijai. Bērziņš personīgi pateicās Igaunijas prezidentam un Igaunijai kopumā par sniegto atbalstu Latvijai ceļā uz pievienošanos eiro. Savukārt Ilvess uzsvēra, ka Igaunijas un Latvijas pirms 23 gadiem izvēlētais attīstības ceļš ir sevi attaisnojis, ko apliecina arī šī gada sākuma notikums – Latvijas pievienošanās eiro zonai.

Vizītes noslēgumā notika Rūjienas novada domes priekšsēdētāja rīkotas darba pusdienas par godu Latvijas un Igaunijas prezidenta vizītei.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, eiro, Rūjiena, saldējums, Tomass Hendriks Ilvess

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats