20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers Zolitūdes traģēdijas vaininiekiem sola taisnīgu sodu
Premjers Zolitūdes traģēdijas vaininiekiem sola taisnīgu sodu
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 2. janvāris 2014, 10:48
Valdis Dombrovskis, kas bija spiests demisionēt pēc Zolitūdes traģēdijas, Vecgada uzrunā atkārto solījumu, ka traģēdijā vainojamie tiks sodīti. Viņš arī neaizmirsa atgādināt, ka tieši viņa valdību laikā valsts atguvusies no krīzes.


« [..] Zolitūdes traģēdija atgādināja par to, cik trausla var būt šķirtne starp dzīvi un nāvi. Vissmagākajā šī gada dienā, kad noziedzīgas bezatbildības dēļ zem betona blokiem izdzisa cilvēku dzīvības, bija īpaši svarīgi sajust vienam otra plecu. Vainīgie tiks sodīti, bet šo dienu nekad neaizmirsīsim,» teica V. Dombrovskis.

Vērtējot aizvadītos gadus, demisionējušais premjerministrs, kura atrašanās beigas valdības stūrmaņa krēslā vēl nav prognozējamas, arī atgādināja, ka, pateicoties tieši viņa vadīto valdību darbam, Latvija jau trešo gadu pēc kārtas var lepoties ar vienu no straujāk augošajām ekonomikām Eiropas Savienībā. Pat vidējā alga tautsaimniecībā esot pārsniegusi pirmskrīzes līmeni, bet bezdarbs, salīdzinot ar krīzes smagāko brīdi, sarucis divas reizes, raksta NRA.lv.

V. Dombrovskis atgādināja, ka šādi panākumi bijuši iespējami tikai rūpīgas plānošanas un fiskālās disciplīnas ievērošanas dēļ – lietas, kuras opozīcija un reizēm arī koalīcijas partneri pārmet V. Dombrovska valdībām.

«Manu valdību stingrā fiskālā politika nav bijusi pašmērķis. Vienmēr esmu uzskatījis, ka mēģinājumi dzīvot pāri saviem līdzekļiem ne tikai grauj valsts reputāciju, bet ir arī ekonomiski un sociāli neizdevīgi. Tomēr fiskālā disciplīna ir tikai pamats – tā pati par sevi nenodrošina iedzīvotāju labklājību. Labklājības pieaugums ir iespējams, piesaistot investīcijas un kāpinot darba ražīgumu. To nevar panākt, aizņemoties vai voluntāri ceļot algas un pabalstus. Tikai konkurētspējīga Latvijas ekonomika radīs jaunas darba vietas, dos lielākas algas, pensijas un sociālos pabalstus. Tā arī būtu mana ceļamaize nākamajai valdībai,» teica premjerministrs, kas solījis, ka līdz nākamās nedēļas otrdienai Vienotība nosauks jauno premjerministra amata kandidātu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Valdis Dombrovskis, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats