28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs atbalstīs saprātīgu Zolitūdes traģēdijas komisiju
Ušakovs atbalstīs saprātīgu Zolitūdes traģēdijas komisiju
Autors: Jānis Tamužs / NRA.lv / 18. decembris 2013, 16:22
Pusi no nepieciešamā finansējuma Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas darbībai varētu nodrošināt Rīgas dome, ja komisijas locekļi spēs apliecināt, ka tā patiešām ir neatkarīga sabiedriskā komisija, preses konferencē teica Rīgas mērs Nils Ušakovs.


Tomēr Rīgas mēram pagaidām nav radusies parliecība nedz par komisijas neatkarību, nedz par tās sabiedrisko raksturu, kaut gan viņš ir ticies ar šīs komisijas locekļiem 14. decembrī. «Visiem ir nepieciešams saprast – vai tā ir valdības komisija, vai tā ir Valsts kancelejas komisija, vai tā tiešām ir sabiedriskā komisija. Ja tā ir sabiedriskā komisija, tad Rīgas dome ir gatava piešķirt 50% no finansējuma, bet, protams, pie nosacījuma, ka ir iesniegta tāme un tā ir sastādīta atbilstoši mērķiem un veselajam saprātam,» teica N. Ušakovs.

Vakar kustība Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs! aicināja sabiedrību izteikt neuzticību šai komisijai, pārmetot tās locekļiem nesavtības trūkumu. Kustībā apvienojušies vairāki zvērināti advokāti, kuri aizstāv Zolitūdes traģēdijā cietušo intereses, un tās vadītājs ir advokāts Aldis Gobzems, kurš pirms kāda laika kopā ar kolēģi Aldi Alliku cietušo vārdā Rīgas apgabaltiesā iesniedza 100 miljonu latu prasību pret četriem atbildīgajiem uzņēmumiem – lielveikalu Maxima, tā būvētājiem un attīstītājiem, kā arī pret Rīgas domi. Rīgas apgablatiesa prasību gan nepieņēma, raksta NRA.lv.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aldis Gobzems, Nils Ušakovs, Zolitūdes traģēdijas sabiedriskā komisija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats