25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lielākā daļa Jaungadu sagaidīs mājās, tērējot svētkiem līdz 40 latiem
Lielākā daļa Jaungadu sagaidīs mājās, tērējot svētkiem līdz 40 latiem
Autors: NRA.lv / 14. decembris 2013, 13:32
Vairāk nekā puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju (64%) Jauno gadu plāno sagaidīt mājās vai dodoties ciemos. Tāpat 4finance sadarbībā ar SKDS veiktajā aptaujā noskaidrots, ka aptuveni trešdaļa svinībām ir gatavi tērēt ne vairāk kā 40 latus.


"Ja salīdzinām cilvēku atbildes līdzīgos pētījumos, piemēram, pirms sešiem vai septiņiem gadiem, tad redzam, ka vidēji 70 procenti aptaujāto toreiz atzina, ka Jauno gadu sagaidīs ārpus mājām un tērēs tam 50 un vairāk latu, tad līdz ar ekonomisko krīzi Latvijas iedzīvotāji atgriezās pie svētku sagaidīšanas ģimenes vai draugu lokā," norāda 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs.

Aptaujas rezultāti liecina, ka šogad 15 procenti svētku svinībām plāno tērēt 20 un mazāk latu. Nedaudz vairāk, proti, 23 procenti, šim mērķim atvēlēs no 41 līdz 80 latiem. Izdevumus Jaunā gada svinībām, kas sasniedz vai pat pārsniedz 100 latus, plānojuši astoņi procenti iedzīvotāju - proti, gandrīz katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs.

Vienlaikus 4finance izpilddirektors arī uzsver, ka valsts vispārējo ekonomikas rādītāju pieaugums nav bijis pietiekami spēcīgs stimuls, lai lielākā daļa cilvēku atkal Jauno gadu sagaidītu ārpus mājas. Proti, tikai trīs procenti respondentu apmeklēs kādu saviesīgu pasākumu un tikpat daudzi plāno sagaidīt gadumiju ārzemēs. Biežāk minētie galamērķi ir Lielbritānija, Polija, Īrija, Vācija un Norvēģija.

Vienlaikus gan jānorāda, ka 23 procenti no respondentiem vēl nebija izlēmuši, kā svinēt 2014. gada atnākšanu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaunais gads, SKDS, Toms Jurjevs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats