19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Maxima Latvija pārstāvis par premjera demisiju: Atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi
Maxima Latvija pārstāvis par premjera demisiju: Atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi
Autors: Apollo.lv / 28. novembris 2013, 11:45
«Atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi,» tā par premjera Valda Dombrovska (V) demisiju, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, šodien sasauktajā preses konferencē paziņoja «Maxima Latvija» valdes loceklis Gintars Jasinsks, atbildot uz jautājumu, vai līdzīgi nebūtu jārīkojas arī kādam no «Maxima Latvija» vadības.


«Atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi. Es varu cilvēkiem skatīties acīs. Mēs zinām, ka mūsu darbinieki darbojās tieši tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas,» sacīja Jasinsks.

Jasinsks konferences laikā atvainojās ugunsdzēsējiem, ka sākotnēji «Maxima Latvija» pārstāvji apgalvoja, ka drošības pasākumu instrukcija bijusi saskaņota ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), kas vēlāk, kā izrādījās, tomēr nebija taisnība.  Taču šai instrukcijai «neesot jābūt obligāti saskaņotai ar VUGD».

Jasinsks aicināja visus nemeklēt vainīgos pirms sprieduma un paļauties uz Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbu un objektivitāti, raksta Apollo.lv.

Uz jautājumu, kāpēc pēc traģēdijas uz visiem žurnālistu jautājumiem atbildēja tikai uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciālisti, Jasinsks atbildēja, ka «fiziski neesot bijuši gatavi visiem atbildēt».

Uz jautājumu, vai «Maxima» pēc notikušā negrasās pamest Latvijas tirgu, Jasinsks atbildēja noliedzoši, tāpat Jasinsks arī norādīja, ka pēc notikušā neesot novērots, ka «Maxima» darbinieki steigtos iesniegt atlūgumus.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gintars Jasinsks, Maxima Latvija, Valdis Dombrovskis, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats