20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Izdzīvojušie un izglābtie ārstējas slimnīcās
Izdzīvojušie un izglābtie ārstējas slimnīcās
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 25. novembris 2013, 10:19
Vairāk nekā deviņas stundas pavadījis zem lielveikala gruvešiem, atrasts dzīvs, izglābts. Svētdien nācis pie samaņas pēc vairākām operācijām – veikala Maxima kasieris, gados jaunais puisis, kuru vaigā pazīst lielākā daļa šī veikala ikdienas apmeklētāju.


Viņš ir pēdējais, kuru glābēji atrada dzīvu zem drupām. Cerības atrast vēl kādu izdzīvojušo izdzisa svētdienas vakarā...

Veikalā pie kasēm viņu bija pamanījuši daudzi jo daudzi pircēji, iespējams, tāpēc, ka tik ļoti jauns viņš izskatījās. Tagad puisis (pagaidām ētisku un morālu apsvērumu dēļ, kamēr nav dota tuvinieku atļauja, viņa personas dati netiek izpausti) cīnās par dzīvību Rīgas Austrumu slimnīcā. Viņu atrada vairāk nekā deviņas stundas pēc veikala jumta nobrukuma apmēram trijos naktī. Viņš pildīja ikdienas pienākumus, pie kases apkalpojot pircējus. Un tur glābēji viņu atrada, par laimi – vēl dzīvu, raksta NRA.lv.

Veikala kasieris bija pēdējais, ko uz Rīgas Austrumu slimnīcu atveda no traģēdijas vietas Zolitūdē, un arī pēdējais, kuru traģēdijas vietā atrada vēl dzīvu. Slimnīcā puisi ievietoja ar ļoti smagām traumām – puisim bija saspiestas abas rokas, lauztas kājas, galvas trauma, iekšējo orgānu saspiedumi. «Stāvoklis ļoti smags, piektdien viņam tika veikta operācija, un pašlaik viņš atrodas Intensīvās terapijas klīnikā,» pastāstīja Rīgas Austrumu slimnīcas speciāliste Dace Kārkliņa. Jaunais vīrietis ir pieslēgts hemodialīzes (mākslīgās nieres) aparātam. Ņemot vērā smagos un nopietnos bojājumus, viņam būs jāārstējas ilgstoši, bet ārsti ir gandarīti, ka stāvoklis uzlabojies, svētdien viņš nāca pie samaņas.

Traģiskajā nelaimē lielveikalā Maxima bojā gājuši pieci mazumtirdzniecības uzņēmuma Maxima Latvija darbinieki, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris. Viņu vidū ir trīs kasieri, viens zāles darbinieks un veikala menedžeris. Trīs lielveikala tīkla darbinieki, kuri cieta traģēdijā, ievietoti slimnīcā, divi no viņiem ir ļoti smagā stāvoklī – veikala kasieris un apsargs, kurš atrodas reanimācijā. Cietušo vidū ir arī lielveikalu Maxima tīkla darbiniece, kura gan nestrādāja konkrētajā veikalā. Traģēdijas brīdī veikalā strādāja 30 darbinieki.

Austrumu slimnīcas intensīvajā terapijā vēl bez kasiera ārstējas trīs traģēdijā cietušie, viņu vidū arī divi glābšanas dienesta darbinieki. Visu šo cilvēku stāvoklis vērtējams kā smags, taču brīvdienās stāvoklis nedaudz uzlabojies. Vēl slimnīcā turpina ārstēties pieci traģēdijā cietušie, kuri guvuši salīdzinoši vieglākas traumas.

Stradiņa slimnīcā turpina ārstēties trīs nelaimē cietušie. Viņu stāvoklis vērtējams kā stabils. Palīdzība sniegta vairākiem pacientiem, kuri jau palaisti mājās. Veselības ministrija apkopojusi datus par citām slimnīcām – Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā vēl svētdien ārstējās divi cietušie, bet divi jau bija izrakstīti no slimnīcas. Savukārt Rīgas 2. slimnīcā ārstējas četri cietušie, viens – intensīvās terapijas nodaļā. Traģēdijā, gūstot vidēji smagu galvas traumu un sasitumus, cieta viens bērns – piecus gadus vecs zēns – viņš ārstējas Bērnu slimnīcā. Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem, vairāk neviens bērns nav cietis traģēdija. Neviens bērns nav gājis bojā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Beseris, Maxima Latvija, slimnīcas, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats