28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotība: Nobalsots par radikālu cenu palielinājumu sabiedriskajā transportā
Vienotība: Nobalsots par radikālu cenu palielinājumu sabiedriskajā transportā
Autors: Apollo.lv / 22. novembris 2013, 11:15
Ceturtdienas vakarā Rīgas domes ārkārtas sēdē «Saskaņas centra» un «Gods kalpot Rīgai» deputāti neatbalstīja opozīcijas ierosinājumu apturēt sabiedriskā transporta cenu palielinājumu par 71% no nākamā gada 1.janvāra.


Par to informē Rīgas domes «Vienotības» frakcijas pārstāvji.

Partijas preses pārstāvis Nils Josts informē, ka pēc «Vienotības» un Nacionālās apvienības deputātu ierosinājuma tika sasaukta ārkārtas sēde, lai pārņemtu Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas funkciju apstiprināt sabiedriskā transporta tarifus un domes sēdē atceltu komisijas lēmumu par «Rīgas satiksmes» tarifu kraso palielinājumu.

«Mums nav skaidrības, kāpēc «Rīgas satiksmes» viena kilometra cena ir 2,45 lati, kamēr visur Latvijā 2011.gadā viena kilometra pašizmaksa bija robežās no 0,46 līdz 0,86 latiem jeb vismaz trīs reizes mazāka. Tajā pašā laikā iedzīvotāju blīvums Rīgā ir daudzkārt lielāks. Mēs nedrīkstam apstiprināt tarifu palielināšanu, kamēr mums nav atzinumu no institūcijas, kas neatkarīgi un patērētāju interesēs izvērtē «Rīgas satiksmes» darbību un tās izmaksu pamatotību,» uzskata Rīgas domes deputāts Pēteris Vinķelis.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome 7.oktobrī nolēma paaugstināt sabiedriskā transporta biļešu cenu no 50 uz 84 santīmiem jeb 1,20 eiro, vienlaikus nosakot, ka Rīgā deklarētie iedzīvotāji, kas saņēmuši «Rīdzinieka karti», varēs braukt ar 50% atlaidi un maksāt 42 santīmus jeb 0,60 eiro.

VARAM uzskata, ka šie noteikumi ir diskriminējoši, un pieprasa veikt izmaiņas, savukārt Saeimā atbalstītas izmaiņas Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, paredzot, ka personas deklarēto dzīvesvietu nevar izmantot par vienīgo kritēriju, nosakot braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Josts, Rīgas dome, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats