25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt
Iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt
Autors: Apollo.lv / 12. novembris 2013, 12:38
Iepriekšējā mēnesī novērotais iedzīvotāju optimisms atkal sācis noplakt, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.


Vērtējumi pasliktinājušies lielākajā daļā ar valsts un ekonomikas attīstību saistīto indikatoru. Tostarp straujākais kritums vērojams sabiedrības viedoklī par nākotnes izredzēm un ģimenes materiālās situācijas prognozēm. Tiesa, darba atrašanas iespējas iedzīvotāji vērtējuši nedaudz pozitīvāk nekā iepriekš, informē pētījuma veidotāji.

Kā liecina pētījuma rezultāti, iedzīvotāji, lai uzlabotu savu ekonomisko stāvokli, visvairāk vēlētos atrast jaunu darbavietu (28%). Salīdzinoši bieži aptaujātie arī atzīmējuši, ka gribētu atrast pazudušos «Latvenergo» trīs miljonus (17%). Tikmēr retāk aptaujātie atzīmējuši, ka gribētu atrast Aladina lampu (10%), vietu, kur nauda aug vai žāvējas (8%), Bagātību salu (8%) u.c.

«DNB Latvijas barometra» otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par to, kādi pasaku tēli raksturo latviešus, kurš literārais darbs visprecīzāk raksturo situāciju valstī, kā arī kurš būtu spējīgs iznest Latviju saulītē.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: DNB Latvijas barometrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats