24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Brīdina par krāpšanas riskiem, mainot latus pret eiro
Brīdina par krāpšanas riskiem, mainot latus pret eiro
12. novembris 2013, 10:58
Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikuši mazāk nekā divi mēneši, tāpēc iedzīvotājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un maksimāli jāizvairās no skaidras naudas mainīšanas, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.


Šajā laikā novērojama augsta policijas «darba devēju» jeb dažādu krāpnieku aktivitāte, tāpēc Velšs iesaka latus pret eiro vislabāk mainīt elektroniski, raksta Apollo.lv. «Iedzīvotāji bieži meklē īpaši izdevīgu maiņas kursu un tāpēc nereti kļūst par krāpniecības upuriem.»

Policija iesaka izvairīties no valūtas mainīšanas paziņu lokā vai uzticēties gadījuma piedāvājumiem. Policija sastapusies ar gadījumiem, kad iedzīvotāji tiek apmānīti ar tā dēvētajiem «eiro suvenīriem», kas ir ļoti līdzīgi oriģinālajām eiro banknotēm. Kāda vecāka sieviete nesen ieguvusi šādu «suvenīru» apmaiņā pret 50 latiem.

«Elektroniska valūtas maiņa bankā ir visdrošākais veids, kā iedzīvotāji var samainīt savus latus pret eiro,» uzsver Velšs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Velšs, eiro

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats