28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs sola uzvaru karā pret Vienotību; atlaides rīdziniekiem būšot
Ušakovs sola uzvaru karā pret Vienotību; atlaides rīdziniekiem būšot
Autors: Apollo.lv / 7. novembris 2013, 16:16
«Vienotība» ir uzsākusi karu pret rīdziniekiem, tā komentējot parlamenta lēmumu neļaut diferencēt sabiedriskā transporta cenas pēc dzīvesvietas, norāda Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).


Ušakovs norāda, ka uzņēmuma «Rīgas satiksmes» sabiedriskā transporta pakalpojumu pašizmaksa ir noteikta atbilstoši premjera Valda Dombrovska (V) vadītā Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 2012.gadā, raksta Apollo.lv.

Saeimai nav nekāda pamatojuma neļaut pašvaldībai noteikt tarifu, kas ir vienāds ar pašizmaksu. Tāpat nevar aizliegt pašvaldībai piemērot atlaides saviem iedzīvotājiem, uzsver Rīgas mērs.

«Saeimas deputātiem ir jāsaprot, ka viņu lēmuma dēļ var ciest ari citu pašvaldību iedzīvotāji, jo atlaides sabiedriskajā transportā ir arī citur, kā, piemēram, bezmaksas transports Siguldas iedzīvotājiem,» teic Rīgas mērs.

«Tā vietā, lai meklētu finansējumu, kā atlaides piemērot arī citiem Latvijas iedzīvotājiem, kas apmeklē galvaspilsētu un lieto Rīgas sabiedrisko transportu, valdošā koalīcija karo pret rīdzinieku interesēm un pārkāpj pašvaldības tiesības,» – saka Ušakovs. «Taču Rīgas dome tik un tā atradīs tiesiskus risinājumus, lai rīdzinieki saņemtu sabiedriskā transporta biļešu atlaides, kā esam solījuši.»

Saeimā otrajā lasījumā, lemjot par grozījumiem Sabiedriskā transporta pakalpojuma likumā, atbalstījusi «Vienotības» priekšlikumu, kas paredz aizliegumu noteikt braukšanas maksas atvieglojumus, kā vienīgo kritēriju izmantojot personas dzīvesvietu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: atlaides, Nils Ušakovs, sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats