19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nedienas ar Bordānu budžeta balsojumu neietekmēs
Nedienas ar Bordānu budžeta balsojumu neietekmēs
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 5. novembris 2013, 11:43
Premjerministrs Valdis Dombrovskis izmantos koalīcijas līguma noteikumus un lēmumu par Nacionālās apvienības nežēlastībā kritušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna atstādināšanu pieņems tikai nākamnedēļ.


Ministra atsaukšana tikai dažas dienas pirms budžeta balsojuma un neskaidrība par premjera lēmumu šajā jautājumā Nacionālās apvienības balsojumu par nākamā gada budžetu neietekmēšot, raksta NRA.lv.

Pirmdienas pēcpusdienā tiekoties ar koalīcijas partneriem, V. Dombrovskis Nacionālajai apvienībai, kas vēl svētdien pauda apņemšanos panākt, lai no VL!TB/LNNK izslēgtais J. Bordāns pēc iespējas ātrāk zaudētu arī ministra krēslu, jautājis, vai tā vēlas apspriest šo situāciju. Saņēmis noraidošu atbildi, V. Dombrovskis nolēmis izmantot koalīcijas līgumā atrunāto nedēļu garo pārdomu laiku un sarunas ar apvienību par J. Bordāna likteni uzsāks tikai nākamnedēļ.

Ministru prezidents atkārtoti arī apliecināja, ka viņam pret J. Bordāna profesionālo darbību nav ne mazāko iebildumu un būtu svarīgi, lai viņa iecerētās reformas, piemēram, maksātnespējas procesos, turpinātos arī tad, ja ministrs tiktu nomainīts.

Politiskajam spēkam nepieņemamas aktivitātes J. Bordāna darbībā nesaskata arī Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka vienīgais iemesls pozitīvi vērtētā ministra izmešanai no partijas un atsaukšanai no ministra amata ir viņa darbība biedrībā Demokrātiskie patrioti, kuri paziņojuši par vēlmi izveidot partiju. Viņš arī pārmeta J. Bordānam, ka tas neatzīst jau laikus saņemtos brīdinājumus par darbības biedrībā nesavietojamību ar darbību Nacionālajā apvienībā, kuru veidojošās partijas decembra sākumā beidzot pabeigs apvienošanās procesu un kļūs par vienotu politisko spēku.

G. Bērziņš apliecināja, ka apvienība J. Bordāna vietā labprāt redzētu Baibu Broku, kurai jau ir pieredze darbam Tieslietu ministrijā un kas ir maksātnespējas administratoru sertifikācijas komisijas locekle. Par šādu piedāvājumu politiķe esot jau informēta, taču galīgo atbildi viņa sniegšot, kad atgriezīsies no ārzemju ceļojuma.

Apvienības līdzpriekšsēdētājs arī nešaubās, ka, neraugoties uz juridiskām niansēm, vienošanās par ministru nomaiņu ar premjerministru tiks panākta. Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem ministrs savu amatu var zaudēt tikai trīs gadījumos – ja demisiju piesaka pats ministrs, neuzticību tam izsaka vismaz desmit Saeimas deputāti vai ministru patriec pats Ministru prezidents. Apvienības iniciēto procesu likums neatzīst par iemeslu, lai ministru atlaistu.

Kā speciāli organizētas Nacionālās apvienības nomelnošanas kampaņas sastāvdaļu G. Bērziņš uzskata arī runas, ka J. Bordāns no partijas izmests, jo iecerējis reformas maksātnespējas procesos. Lai novērstu uzmanību no šīm spekulācijām, par savas maksātnespējas administratora prakses pārtraukšanu pirmdien paziņoja arī apvienības ģenerāldirektors Aigars Lūsis. Apvienība pauž viedokli, ka šāds solis vērtējams kā pašaizliedzīga valsts interešu vērtēšana augstāk par privātajām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: budžets, Jānis Bordāns, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats