20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas apkaimēs uzstāda energoefektīvu apgaismojumu
Rīgas apkaimēs uzstāda energoefektīvu apgaismojumu
Autors: NRA.lv / 1. novembris 2013, 18:51
Trīs Rīgas apkaimēs - Vecāķos, Mangaļsalā un Dārziņos - pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" nomainījusi esošo ielu apgaismojumu uz energoefektīviem LED tehnoloģiju gaismekļiem, tādējādi turpinot uzlabot pilsētas apgaismojuma kvalitāti, kas ir īpaši svarīgi, iestājoties gada tumšākajiem mēnešiem.


Kopumā minēto apkaimju 53 ielās ir veikta nātrija augstspiediena spuldžu nomaiņa pret 730 LED tehnoloģiju gaismekļiem. Lai nodrošinātu apgaismojuma regulēšanu noteiktā diennakts laikā šajās apkaimēs ir uzstādītas četras vadības sistēmas. Visu trīs projektu rezultātā plānots ietaupīt vairāk nekā 240 megavatstundas gadā un sasniegt oglekļa dioksīda emisiju samazinājumu par vismaz 95,5 tonnām gadā.

Projekti īstenoti Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) programmas ietvaros. Kopējās projektu izmaksas ir 288,5 tūkstoši latu, no kuriem 31% līdzfinansēja Rīgas dome.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks atgādina, ka 2012. un 2013. gadā pašvaldība piedalījās KPFI finansēto projektu konkursā par siltumnīcefektu gāzu emisiju samazināšanu pašvaldību publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā: "Rezultātā pilsēta nomainīja gandrīz divus tūkstošus vecā parauga lampas, uzstādot mūsdienīgus LED tehnoloģiju gaismekļus. Rīgas dome arī turpmāk izmantos katru iespēju piesaistīt finansējumu, lai pilsētas ielas būtu apgaismotas pēc iespējas kvalitatīvāk un energoekonomiskāk."


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KPFI, LED, Rīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats