19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas attīstībai: Nemainīsim noteikumus spēles gaitā
Latvijas attīstībai: Nemainīsim noteikumus spēles gaitā
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 25. oktobris 2013, 10:30
Biedrības Latvijas attīstībai pārstāvji atbalsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) aicinājumu parakstīties pret mikrouzņēmumu nodokļa likmes celšanu. Vakar, 24. oktobrī atbalstu akcijai ar savu parakstu apstiprināja biedrības vadītājs Einars Repše, 11.Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs un ekonomikas doktors Uldis Osis.


Einars Repše uzsver: “Ir svarīgi saprast, ka, liekot dažādus šķēršļus uzņēmējdarbībai, tiek likti šķēršļi arī valsts attīstībai un konkurētspējai kopumā. Mazajiem uzņēmumiem ir jāļauj strādāt, jāļauj augt. Stabilitāte ir ļoti svarīga, jo cilvēkiem, pieņemot lēmumu par legāla uzņēmuma dibināšanu, jāzina, ar ko rēķināties daudzus gadus uz priekšu. Jāsaprot arī, ka šis nodoklis tiek rēķināts no apgrozījuma, ne no peļņas, tādēļ to nevar mehāniski salīdzināt ar uzņēmuma ienākuma nodokli. Mikrouzņēmuma nodokļa režīms Latvijai devis daudzus jaunus uzņēmējus, kuri sekmīgi nodrošina paši sevi un dod darbu arī citiem. Mums ir jāveicina uzņēmējdarbība un jāatbalsta uzņēmīgi cilvēki.”

Informējam, ka aizstāvot Latvijas „mazā" biznesa intereses, LTRK uzsākusi parakstu vākšanu pret deputātes Elīnas Siliņas virzīto un Saeimas 1.lasījumā valdošās koalīcijas atbalstīto priekšlikumu mikrouzņēmumu nodokļa likmi paaugstināt līdz 15% sākot no 2015.gada. Ikviens Latvijas uzņēmējs un iedzīvotājs aicināts iegriezties Uzņēmēju namā (Kr.Valdemāra iela 35, Rīga), kā arī LTRK reģionālajās nodaļās, lai ar parakstu paustu atbalstu mikrouzņēmumu darbības atbalstam Latvijā. Tāpat iespējams arīdzan sūtīt e-pastu uz adresi parmikro@ltrk.lv, norādot personas vārdu un uzvārdu. Savāktie paraksti tiks nogādāti Saeimas deputātiem, prasot apturēt priekšlikuma tālāku virzību.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einars Repše, Elīna Siliņa, Latvijas attīstībai, LTRK, Uldis Osis, Vladimirs Reskājs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats