20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents, runājot par TUA, brīdina: varam palikt savā zvēru dārzā
Prezidents, runājot par TUA, brīdina: varam palikt savā zvēru dārzā
Autors: Apollo.lv / 11. oktobris 2013, 17:47
Valsts prezidents Andris Bērziņš, runājot par termiņuzturēšanās atļauju (TUA) izsniegšanu ārvalstniekiem, norāda, ka programma ir jāuzlabo, taču idejas noliegšana ir vieglākais ceļš, kas nerod atbildi uz jautājumu, ko liksim vietā.


Prezidents par Nacionālās apvienības nostāju TUA jautājumā intervijā «Radio SWH» piektdien sacīja, ka «acīmredzot viņi skatās uz vēlēšanām, bet līdz tām mums jānodzīvo».

«Man šķiet, ka vienkāršākais ir visu noliegt. Šajā gadījumā [saistībā ar TUA] ir parādījusies reāla pieredze. Mums ir jāskatās plašāk. Kanādā ir līdzīga rakstura programma, taču tur skatās, kāda ir investora izglītība, nevis uz to, cik daudz viņam ir naudas,» teica prezidents.  

«Tā [TUA] programma ir jāuzlabo. Par to šaubu nav. Bet - ko liksim vietā [ja programma tiek apturēta]? Visur redzēt ienaidnieku, visu noliegt. Tad mēs būsim nodalīti savā zvēru dārzā. Kāda tad jēga bija stāties Eiropas Savienībā, kāda jēga runāt par eksporta lielvalsti,» teica Bērziņš.

Savukārt runājot par nākamā gada valsts budžetu, prezidents sacīja, ka tas noteikti tiks pieņemts. «Man šķiet, ka šajā situācijā jāskatās uz parlamentu kopā. Vairums no viņiem [deputātiem] skatās ar loģisku skatu uz priekšu».  

«Mans aicinājums ir neaizrauties ar 200 priekšlikumiem, kur tērēt vairāk, bet sagatavot 20 priekšlikumus, kur tērēt mazāk. Jo tā situācija ir tālu no rožainas,» teica viņš.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Nacionālās apvienība, TUA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats