29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sprūdžs: Rīgā strādājošie nerīdzinieki tiks nostādīti neapskaužamas izvēles priekšā
Sprūdžs: Rīgā strādājošie nerīdzinieki tiks nostādīti neapskaužamas izvēles priekšā
Autors: Apollo.lv / 10. oktobris 2013, 17:25
Līdz ar Rīgas domes jauno kārtību par diferencētu maksu sabiedriskajā transportā cilvēki, kuri brauc uz Rīgu strādāt, tiks nostādīti neapskaužamas izvēles priekšā, norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vakar, 9.oktobrī, no Rīgas domes ir saņēmusi saistošos noteikumus par diferencētu maksu sabiedriskajā transportā un, ņemot vērā jautājuma nozīmi un lielo rezonansi sabiedrībā, noteikumus plāno izvērtēt pēc iespējas ātrāk, raksta Apollo.lv.

Ar preses sekretāres Maijas Pētermanes starpniecību Sprūdžs norādījis, ka cilvēki, kuri brauc uz Rīgu strādāt, tiks nostādīti neapskaužamas izvēles priekšā  - deklarēties Rīgā, jo pretējā gadījumā dubultosies sabiedriskā transporta izmaksas, vai palikt pierakstītiem savās mājvietās, kur skolās un dārziņos iet viņu bērni un tiek saņemta virkne citu pašvaldības pakalpojumu. «Ja šos noteikumus būsim spiesti atstāt spēkā - izvēle ir neapskaužama,» sacījis ministrs.

«Dīvaini, ka Rīgas domes vadība Rīgā strādājošos, bet citās pašvaldībās dzīvojošos uztver kā slogu pilsētai. Ikviens cilvēks, kas strādā Latvijas galvaspilsētā, dod pievienoto vērtību gan tiem Rīgas uzņēmumiem, kuros strādā, gan tiem, kuru preces un pakalpojumus iegādājas,» pauž ministrs.

Ministrijai pašvaldību saistošie noteikumi ir jāizvērtē mēneša laikā kopš to saņemšanas, taču, ņemot vērā gan aktīvi notiekošo parakstu vākšanu pret tiem, gan ažiotāžu kopumā, ministrs ir uzdevis juridisko izvērtējumu sniegt jau tuvāko nedēļu laikā.

«Apollo» jau vēstīja, ka Rīgas dome pirmdien ārkārtas sēdē atbalstīja sabiedriskā transporta biļešu cenu reformu, kas paredz, ka no nākamā gada galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem biļešu cena tiks samazināta, bet citiem tā kļūs divreiz dārgāka.

Viens brauciens Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksmes» autobusos, trolejbusos vai tramvajos rīdziniekiem izmaksās 60 eirocentus.

Savukārt pasažieri, kas nav deklarēti galvaspilsētā, pirks biļetes par pašizmaksu 1,20 eiro apmērā par vienu braucienu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Sprūdžs, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats