20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Partiju Latvijas attīstībai dibinās 15.decembrī
Partiju Latvijas attīstībai dibinās 15.decembrī
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 3. oktobris 2013, 10:20
Partijas Latvijas attīstībai dibināšanas sapulce tiks rīkota šī gada 15.decembrī. Sapulcē tiks apstiprināta partijas programma, statūti, kā arī ievēlēta partijas vadība.

Einars Repše: “Pēdējā pusotra gada laikā biedrībā Latvijas attīstībai esam rīkojuši vairāk kā 150 diskusijas par jautājumiem, kas skar valsts attīstību. Tematu loks ir visplašākais – sākot no nodokļu reformas un uzņēmējdarbības vides veicināšanas līdz veselības aprūpei un izglītībai. Redzam, ka attīstību veicinoši uzlabojumi vajadzīgi praktiski visās nozarēs.

Pēc diskusijām secinām, ka Latvijā  nav politiskās partijas, kas savā dienaskārtībā par galvenajiem jautājumiem izvirza ekonomisko attīstību un valsts konkurētspēju, kas vēlas Latviju padarīt par pievilcīgāko ekonomisko vidi Eiropas Savienībā, tādejādi veicinot ražošanu un labi apmaksātas darba vietas. Šo jautājumu risināšanai nepieciešams aktīvi iesaistīties gan likumdevēja, gan izpildvaras darbā, tādēļ būtu ļoti svarīgi, ja attīstības idejām būtu sava pārstāvniecība Latvijas Republikas Saeimā un valdībā. Tā kā saskaņā ar likumu vienīgās organizācijas, kas drīkst pieteikt savu programmu un sarakstu vēlēšanās, ir politiskās partijas, tad mums ir nepieciešams dibināt partiju. Tas faktiski izriet no likuma.

Mērķis ir skaidrs – stabila un ilgstoša izaugsme visā Latvijā, veicinot nācijas radošā potenciāla atraisīšanos, tajā skaitā noņemot jebkurus šķēršļus un traucēkļus indivīda uzņēmīguma veicināšanā. Mēs esam par uzņēmīgiem cilvēkiem un konkurētspējīgiem Latvijas uzņēmumiem, par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību. Latvijas politikā ir un būs vajadzīga attīstības domāšana.”
Biedrība turpinās darboties kā līdz šim un tajā arī turpmāk pulcēsies uzņēmēji, nozaru eksperti, politikas veidotāji un citi interesenti, lai diskutētu un meklētu kopīgus risinājumus valsts attīstībai svarīgos jautājumos. Ideoloģiski radniecīgas partijas dibināšana papildinās un atvieglos attīstības mērķu sasniegšanu, bet tieši biedrības darbu neietekmēs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einars Repše, Latvijas attīstībai

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats