25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Motobraucēji pieprasa degvielas akcīzes nodokļa novirzīšanu ceļu remontam un izbūvei
Motobraucēji pieprasa degvielas akcīzes nodokļa novirzīšanu ceļu remontam un izbūvei
Autors: NRA.lv / 1. oktobris 2013, 11:22
Latvijas Motoklubu Asociācija (MCA) šodien Rīgā, Smilšu ielā 1, organizē motobraucēju pulcēšanos pie Finanšu ministrijas, lai paustu savu nostāju saistībā ar Valsts budžeta projektu 2014. gadam.


MCA un Latvijas motociklisti pieprasa Latvijas Republikas Saeimai un valdībai pieņemt ilgtermiņa lēmumus attiecībā uz transporta nodevas un degvielas akcīzes nodokļa iekasēšanu un izlietojumu, izvirzot šādas prasības:

Ja motobraucēji ir bijuši spiesti maksāt neproporcionāli augstu, pārkāpjot samērīguma un labas pārvaldības pamatprincipus, noteiktu ikgadējo transporta nodevu motociklam, tad iekasētajam maksājumam ar mērķdotācijas palīdzību viennozīmīgi bija jānokļūst pie ceļa seguma saglabāšanas un izveides.

Degvielas akcīzes iekasēto naudu novirzīt ne mazāk kā 75 % apmērā ceļu infrastruktūras izveidei un uzturēšanai, kā tas ir pārējās Baltijas valstīs. Iezīmēt un saglabāt ilgtermiņa finansējumu ceļu infrastruktūras izbūvei un uzturēšanai ar pārskatāmu plānu periodam 2014.- 2024.gadam.

Likvidēt ikgadējo transporta nodevas maksājumu, iekasējot attiecīgu finansējumu no degvielas akcīzes nodokļa, veidojot principu: Kas brauc un patērē degvielu - tas arī maksā par ceļu lietošanu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Degvielas akcīzes, Finanšu ministrija, Latvijas Motoklubu Asociācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats