28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs visiem, kas deklarēsies Rīgā, sola bonusu
Ušakovs visiem, kas deklarēsies Rīgā, sola bonusu
Autors: Apollo.lv / 25. septembris 2013, 10:57
Biļešu cenu reforma ir pirmais solis, lai ieviestu bezmaksas sabiedrisko transportu rīdziniekiem, skaidro Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).


Kā norāda Ušakovs, no nākamā gada 1.janvāra brauciens sabiedriskajā transportā rīdziniekiem izmaksās mazāk, proti - 0,42 latus vai 0,6 eiro.

Rīdziniekiem lētākas būs arī mēnešbiļetes. Šobrīd mēnešbiļete vienam transporta veidam izmaksā 29,1 latu, diviem – 35,6 latus un trīs – 45,9 latus. No 1.janvāra būs vienota mēnešbiļete uz visiem transporta veidiem par 29,1 latu, raksta Apollo.lv.

Cenas par pārējām menešbiļetēm paliks nemainīgas.

«Tas būs pirmais solis, lai ieviestu bezmaksas sabiedrisko transportu rīdziniekiem kā Tallinā, kur ieviesa bezmaksas sabiedrisko transportu, lai palielinātu galvaspilsētā deklarēto iedzīvotāju skaitu. Mērķis – Igaunijā tāpat kā Latvijā personas maksātie nodokļi pāriet tai pašvaldībai, kurā cilvēks deklarējies, nevis tur kur strādā. Strādā Rīgā, deklarējies Kuldīgā, visi nodokļi aiziet Kuldīgai,» norāda Ušakovs.

Rīgā šobrīd dzīvo un strādā ap 100 000 nedeklarēto iedzīvotāju. Ja viņu būtu deklarēti Rīgā, tad visi nodokļu ieņēmumi pieaugtu par 25%. «Tas ir ļoti daudz,» uzsver Ušakovs.

«Tāpēc motivācijai deklarēties – nerīdziniekiem brauciens izmaksās 0,84 latus vai 1,2 eiro. Attiecīgi dārgākas kļūs arī visas mēnešbiļetes,» skaidro mērs.

Jaunievedums neattiecas uz skolniekiem, arodskolu audzēkņiem un studentiem.

Ušakovs sola, ka visi, kas deklarēsies Rīgā līdz 31.decembrim, bonusā saņems vienu mēnešbiļeti mēnesim par brīvu.

«Pati sistēma strādās, vienkārši - līdz 31.decembrim būs jāsaņem personificēto e-talonu, kas kļūs arī par „ Rīdzinieka karti». Tālāk viss notiek automātiski. Nekādas izziņas vai citi dokumenti nebūs nepieciešami,» – tā Rīgas mērs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, rīdzinieki, sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats