19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » RD pārdotā uzņēmuma jaunie īpašnieki nežēlo naudu Amerika partijai
RD pārdotā uzņēmuma jaunie īpašnieki nežēlo naudu Amerika partijai
Autors: Apollo.lv / 22. septembris 2013, 22:20
Pagājis pusgads kopš Rīgas dome pārdevusi AS «Ceļu pārvalde» (CP). Uzņēmums kopš 1994.gada nodarbojas ar ceļu būvēšanu, bedrīšu lāpīšanu un arī sniega izvešanu. Kad CP vēl bija domes struktūrā, tās vadībā tika likti partiju cilvēki, kas vēlāk ziedojumu veidā par to pateicās. Arī jaunie uzņēmuma īpašnieki sākuši Rīgā vadošajām partijām teikt paldies, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».


Šopavasar Rīgas pašvaldība pārdeva 88,73% CP akciju. Tās par 6,2 miljoniem latu nopirka Adigjozalam Mamedovam piederošā A/S «Rīgas Sanitārā transporta autobāze». Šī firma uz vairākiem gadiem noslēgusi līgumu ar valsti par ātrās palīdzības automašīnu nomu, raksta Apollo.lv.

Laikā pirms un pēc CP akciju pirkšanas gan Mamedova, gan viņa biznesa partneru ģimenes ziedojuši Rīgas vicemēra Andra Amerika partijai «Gods kalpot Rīgai».

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja partiju ziedojumu datu bāze, Adigjozals Mamedovs partiju atbalstījis ar 2000 latiem, kāda Darja Mamedova divos maksājumos pārskaitījusi 4000 latu. 1000 latu ziedojis arī «Rīgas Sanitārās transporta autobāzes» valdes loceklis Akpers Rzajevs. 500 latus partijai pārskaitījis arī 20 gadīgais Ruslans Rzajevs.

Ameriks par ziedotāju dāsnumu ir priecīgs un noliedz īpašu domes labvēlību firmai, ko no pilsētas iegādājusies viņa partijas biedra ģimene.

«Es varu pateikt tikai vienu – nevajag meklēt melnu kaķi melnā istabā, ja viņa tur nav. Jo šodien ir ļoti maz cilvēku, kas ir gatavi iesaistīties politikā un viens no tiem cilvēkiem, kurš ir iesaistījies ir Eldānijs Mamedovs, kurš ir partijas dibinātājs, viņš ir gribējis būt politikā un ja šodien viņš maksā biedru naudu vai viņa ģimenes locekļi izsaka vēlmi pabalstīt konkrēti partijai, tas nekādā veidā neatsaucas uz šo viņu iegādi,» teic Ameriks.

Amerika partijas biedra Eldaniza Mamedova tēvs Adigjozals atbildēs neizplūst – Amerikam ziedojis, jo patīkot dzīvot Rīgā. CP pircis, jo gribējis paplašināt biznesu. Un aizdomas par iespējamo domnieku labvēlību pret savu partijas biedru uzņēmumu sauc par muļķīgām iedomām.

Mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka visu savās vietās noliek konkurence, tāpēc par CP nonākšanu Amerikas partijas biedra rokās nesatraucas.

CP sadarbību ar domi vēl pāris gadus neapdraud. 2010.gadā Rīgas domes Satiksmes departaments atlasīja četras firmas, ar kurām noslēgts līgums par ceļu remontu un apkalpošanas darbiem. Līguma darbības termiņš – pieci gadi līdz pat 2015.gadam. starp tām ir arī CP un tās meitas kompānija. Tām arī pienākas lauvas tiesa no visiem darbiem. Tas nozīmē, ja kāda cita firma sniega izvešanu vai bedrīšu lāpīšanu varētu paveikt par zemāku cenu, domei vēl turpmākos divus gadus jāpērk pakalpojumi tikai no šīm dažām firmām.

Šogad ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanai dome piešķīrusi 9,8 miljonus latu. Pirms gada finansējums bija 9,2 miljoni. No tās CP meitas kompānija – «CP Serviss» saņēma 4,8 miljonus latu, CP – 1,5.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Ceļu pārvalde, Nekā personīga, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats