25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sprūdžs tuvāk administratīvam sodam
Sprūdžs tuvāk administratīvam sodam
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 3. septembris 2013, 10:23
Datu valsts inspekcija (DVI) sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam, kurš neizmantoja savas tiesības iet uz DVI izskaidroties par savu rīcību.



DVI atzīst par pārkāpumu Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga personas koda publicēšanu – iekļaušanu ministrijas 2012. gada 23. oktobra rīkojumā Par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata. Šo rīkojumu tiesa sen atcēlusi, bet strīds par personas koda publicējamību ir nodalījies atsevišķi un izraisa interesi kā precedents, lai arī Neatkarīgā zinātu, kad kodu drīkst vai nedrīkst publiskot. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pauž, ka visu pārpratumu novēršanai vajadzētu jebkuru cilvēka uzvārdu jebkurā publikācijā papildināt ar viņa personas kodu, bet DVI ilgi un nesekmīgi skaidroja VARAM, ka administratīvā pārkāpuma izmeklēšanas procesā ir jāvadās pēc spēkā esošajiem likumiem, nevis pieņēmumiem, kā tos varētu grozīt.

DVI paskaidroja Neatkarīgajai, ka pārkāpuma protokola sastādīšana nav sods, bet pamats lemšanai par sodu. Uz šo lemšanu E. Sprūdžs atkal tikšot aicināts. Par lemšanas laiku DVI avīzei neatklāja neko, bet E. Sprūdža birojam tapis zināms, ka lemšana nenotikšot vēl vismaz mēnesi. Tikpat nenoteikti ir E. Sprūdža solījumi atkāpties no ministra amata.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Datu Valsts inspekcija, Edmunds Sprūdžs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats