29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs: Protokols par personas koda publiskošanu noformēts bez Sprūdža klātbūtnes
Lembergs: Protokols par personas koda publiskošanu noformēts bez Sprūdža klātbūtnes
Autors: Apollo.lv / 2. septembris 2013, 13:53
Pārkāpuma protokols par administratīvo pārkāpumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) Datu valsts inspekcijā (DVI) tika noformēts bez viņa klātbūtnes, portālu «Apollo» informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.


Lembergs norāda, ka, neskatoties uz uzaicinājumu ministram ierasties DVI, lai administratīvo pārkāpumu protokola sastādīšanas laikā varētu paskaidrot viņa personas koda prettiesiskās publiskošanas iemeslus, Sprūdžs šo savu tiesību neizmantoja.

«Tādējādi administratīvo pārkāpumu protokols par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.7 panta pirmajā daļā minēto pārkāpumu, kas paredz atbildību par nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem, šī gada 27. augustā tika sastādīts bez viņa klātbūtnes,» informē Lembergs

Jau ziņots, ka Lembergs 14.augustā izplatīja paziņojumu, ka DVI ir nolēmusi Sprūdžam noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par to, ka viņš rīkojumā par amatpersonas atstādināšanu ir publiskojis Lemberga personas kodu. Lembergs iepriekš bija lūdzis DVI ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu par informācijas nesniegšanas inspekcijai faktu, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.10.pantu.

Sprūdžam Lemberga pārmetumi par viņa personas koda publiskošanu šķiet neizprotami un smieklīgi, jo pats Lembergs vairākas reizes esot publicējis vai arī nav iebildis pret sava personas koda publiskošanu plašākai sabied



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Edmunds Sprūdžs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats