20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vairākums iedzīvotāju uzskata, ka uzturēšanās atļaujas jāizsniedz par lielākiem ieguldījumiem
Vairākums iedzīvotāju uzskata, ka uzturēšanās atļaujas jāizsniedz par lielākiem ieguldījumiem
Autors: Apollo.lv / 27. augusts 2013, 17:18
Ārvalstu pilsoņi joprojām aktīvi interesējas par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā, un viens no veicinošajiem faktoriem ir iespēja iegūt termiņuzturēšanās atļauju. Vairāk nekā puse (56%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka būtu jāpaaugstina slieksnis ārvalstnieku finanšu ieguldījumiem nekustamajā īpašumā Latvijā, lai saņemtu uzturēšanās atļauju Latvijā (33% - noteikti jā; 23% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, augustā veiktais pētījums.


Salīdzinoši biežāk par ārvalstnieku finanšu ieguldījuma palielinājuma nepieciešamību ir pārliecināti latvieši, lauku teritoriju un Vidzemes iedzīvotāji.

Trešā daļa (36%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka būtu jāpaaugstina slieksnis ārvalstnieku finanšu ieguldījumiem nekustamajā īpašumā Latvijā, lai saņemtu uzturēšanās atļauju (23% - drīzāk nē; 13% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp šādi domājošajiem ir cittautieši, Rīgas iedzīvotāji, nepilsoņi un pašnodarbinātie.

Desmitajai daļai (8%) respondentu nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2013.gada 20. līdz 22. augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: iedzīvotāju aptauja, nepilsoņi, uzturēšanās atļaujas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats