24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nakts tirgos pārdevēji slēpjas no VID; konfiscē 700 kg augļu un dārzeņu
Nakts tirgos pārdevēji slēpjas no VID; konfiscē 700 kg augļu un dārzeņu
Autors: Apollo.lv / 26. augusts 2013, 17:32
Pagājušajā piektdienā, veicot pārbaudes tā dēvētajos Nakts tirgos, Valsts Ieņēmuma dienesta (VID) konstatēja, ka pārsvarā tiek tirgota nevis pašu izaudzētā lauksaimniecības produkcija, bet gan iepirktās preces, par kurām netika uzrādīti preču izcelsmes dokumenti, portāls «Apollo» uzzināja VID.

Kopumā 19 tirdzniecības vietu pārbaudes 22.augustā veiktas Nakts tirgū Gaiziņa ielā un Spīķeru ielā. Pārbaudes veiktas galvenokārt lauksaimniecības produkcijas tirdzniecības vietās ar mērķi pārbaudīt, vai tirgotāji patiešām tirgo pašu izaudzētu produkciju vai iepirktu produkciju. Saskaņā ar likumu, tirgojot iepirktas preces, ir obligāti jāizmanto kases aparāts.

Pārbaužu laikā VID inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu, tirdzniecības vietā esošā elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu, kā arī to, vai ar tirdzniecības vietā nodarbinātajām personām ir noslēgtas darba tiesiskās attiecības un ir iesniegtas ziņas VID ne vēlāk kā vienu dienu (vai vienu stundu, ja informācija tiek iesniegta elektroniski) pirms persona uzsāk darbu.  

Kopumā dažādus tirdzniecības pārkāpumus VID inspektori konstatēja visās 19 veiktajās pārbaudēs. Visbiežāk VID inspektoriem, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

Tāpat pārbaužu laikā tika konstatēts, ka 13 tirdzniecības vietās tiek tirgota nezināmas izcelsmes ievesta produkcija, par kuru tās tirgotāji nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus. Tādējādi tika pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, ogu un augļu konfiskāciju.

Kopumā tika konfiscēti 696 kilogrami (kg) augļu, ogu un dārzeņu, tajā skaitā arbūzi – 280 kg, vīnogas – 116 kg, plūmes – 96 kg, melones – 94 kg, paprika – 25,6 kg, aprikozes – 18 kg, āboli un bumbieri – 31,6 kg.

Konfiscētie dārzeņi, augļi un ogas tika nodoti Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs».

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās un tiks piemēroti sodi saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: nakts tirgus, Valsts ieņēmumu dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats