19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA draud bloķēt nākamā gada budžeta pieņemšanu
NA draud bloķēt nākamā gada budžeta pieņemšanu
Autors: Apollo.lv / 26. augusts 2013, 16:31
Nacionālā apvienība (NA) ir gatava bloķēt nākamā gada budžeta pieņemšanu, ja netiks pieņemts politisks lēmums pārtraukt izsniegt ārzemniekiem uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām, ziņo portāls «lsm.lv», atsaucoties uz NA pārstāvja Jāņa Iesalnieka sacīto intervijā Latvijas radio 4.



«Ja šai situācijai netiks rasts pieņemams risinājums, šī gada [2014.gada] budžets netiks pieņemts,» sacīja Iesalnieks.

Jautāts, kādi ir NA «instrumenti», lai panāktu savu, Iesalnieks teica, ka «tā ir Saeimas matemātika». «Ja nebūs citi instrumenti, kā pārtraukt šo vājprātu, tad nekas cits neatliks [kā bloķēt nākamā gada budžeta pieņemšanu],» sacīja politiķis.

«Tas ir diskusiju jautājums. Mūsu prioritāte ir pilnīga pārtraukšana. Iespējams, mēs varam iet uz kaut kādu saprātīgu kompromisu, bet ne jau tikai divreiz pacelt slieksni – tam mēs nepiekritīsim,» teica viņš.

«Apollo» jau ziņoja, ka NA aicina koalīcijas partnerus vienoties par kārtību, kad un kā pārtraucama pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršana par nekustamo īpašumu iegādi.  NA politiķi uzskata, ka izmaiņas jāveic esošajai valdībai.

NA norāda, ka kopš 2010.gada Latvijā ieviesta sistēma, ka uzturēšanās atļauju dzīvošanai Latvijā var iegūt ikviens ārvalstnieks, ja vien iegādājas nekustamo īpašumu 100 000 latu vērtībā Rīgas plānošanas reģionā vai lielajās pilsētās, kā arī 50 000 vērtībā ikvienā citā Latvijas vietā. Jau sākotnēji NA stingri iebilda pret šo ieceri un vēlāk vairākkārtīgi rosinājusi grozījumus imigrācijas likumā, lai to atceltu. Līdz šim Saeimas vairākuma atbalstu šajā jautājumā neesam guvuši.  

«Uzskatām, ka piešķirto uzturēšanās atļauju un ārzemniekiem izpārdoto īpašumu skaits nu jau sasniedz dramatiskus apmērus, ko Latvijas valsts vairs nevar atļauties. Ja okupācijas laikā Latvijas kolonizāciju organizēja svešas varas ielikteņi, tad šodien imigrāciju pieļauj neatkarīgas Latvijas parlaments. Aizvien jauni īpašumu tīkotāji no Krievijas, Ķīnas un citām valstīm turpina okupācijas laikā iesākto – latviskas Latvijas nomākšanu ar svešām valodām un kultūrām,» norāda NA vadība.

NA uzturēšanās atļauju jautājumā sagaida gan koalīcijas partneru «Vienotības» un Reformu partijas, gan Zaļo un Zemnieku savienības atbalstu.

«Esam gatavi diskutēt par izmaiņu termiņu un īstenošanas kārtību, bet esošās sistēmas saglabāšanu uzskatām par neapspriežamu. Uzturēšanās atļauju tirdzniecības pārtraukšanu NA uzskata par būtisku prioritāti, kas jāpaveic esošajai valdībai, tāpēc aicinām finanšu ministru budžeta sastādīšanas gaitā pie ieņēmumu daļas nerēķināt no uzturēšanās atļauju tirdzniecības iegūtos līdzekļus,» teikts politiķu paziņojumā.

Satraukumu par moderno Latvijas kolonizāciju ik dienas pauž daudzi Latvijas iedzīvotāji. Vajadzības gadījumā NA ir gatava aicināt cilvēkus uz aktīvu rīcību, lai Latvijas valstī uzturēšanās atļauju tirdzniecība, pārdodot īpašumus, kļūtu par pagātni.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: budžeta pieņemšana, budžets, Jānis Iesalnieks, Nacionālā apvienība, valsts budžets

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats