23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jaunā māmiņa teju paliek uz ielas: Ušakovs skaidro, kāpēc tā notika
Jaunā māmiņa teju paliek uz ielas: Ušakovs skaidro, kāpēc tā notika
Autors: Apollo.lv / 26. augusts 2013, 10:08
Komentējot piektdien Rīgā notikušo, kad sociāla dienesta darbinieki māmiņai ar zīdaini ieteica atnākt pirmdien, bet tikmēr vērsties fondā «Ziedot.lv», Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) norādīja - krīzes centrā šogad ļoti trūkst vietu, taču solīja risināt radušos situāciju.


Ušakovs LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka sieviete un bērns šobrīd atrodas krīzes centrā, ar kuru pašvaldībai ir noslēgts līgums, tomēr norādīja, ka ceļš līdz tam, kā viņa tur nonāca, «nav pareizākais».

Galvaspilsētas galva skaidroja, ka šogad ir dubultojies krīzes centros apkalpoto klientu skaits un iemesls saistīts ar to, ka daudziem vecākiem alkohola lietošanas vai citu iemeslu dēļ atņemtas bērnu aprūpes tiesības.

Viņš pastāstīja, ka sieviete ar bērnu sociālajā dienestā vērsās jau ceturtdien pēc tam, kad nakti bija pārlaidusi interneta kafejnīcā. Nakti no ceturtdienas uz piektdienu viņa nakšņojusi pie paziņām, un sociālā dienesta darbinieki vaicājuši, vai viņai nav iespējas vēl divas naktis pārlaist turpat. Tāpat sieviete informēta, ka palīdzību iespējams saņemt arī «Ziedot.lv», skaidro Ušakovs.


Ušakovs solīja, ka tiks lemts par papildu finansējumu piešķiršanu sociālajam dienestam, tāpat tiks vērtēta dažu sociālā dienesta darbinieku rīcība.

Jāatgādina, ka  Rīgas sociālais dienests piektdienas pēcpusdienā no mājām izliktu māmiņu ar piecus mēnešus vecu zīdaini nosūtījis pēc palīdzības pie fonda «Ziedot.lv», aizbildinoties, ka krīzē nonākušajai sievietei palīdzību sniegt varēs tikai pirmdien.

Sieviete vērsusies pēc palīdzības Rīgas Sociālajā dienestā, kura darbinieki esot painteresējušies, ka pašlaik pašvaldībai pieejamos krīzes centros brīvu vietu neesot, un teikuši, lai jaunā māmiņa nāk pirmdien - tad meklēs risinājumus, kā viņai palīdzēt.

Sociālā dienesta darbinieki ieteikuši līdz pirmdienai sievietei meklēt palīdzību pie fonda «Ziedot.lv», kas arī sniedza palīdzību sievietei, vēstīja LETA.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Rīgas sociālais dienests, ziedot.lv

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats