23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » RP Ētikas komisija vērtēs Sprūdža rīcību
RP Ētikas komisija vērtēs Sprūdža rīcību
Autors: Apollo.lv / 23. augusts 2013, 14:07
«Reformu partijas» (RP) vadība lūgusi Ētikas komisiju izvērtēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra Edmunda Sprūdža rīcību saistībā ar naudas balvu izmaksu ministra biroja darbiniekiem, norāda RP valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore Kukule.


Kā informē partijā, Ētikas komisija jau tuvākā laikā skatīs jautājumu par naudas balvu piešķiršanu VARAM ministra biroja darbiniekiem, lai pārliecinātos, vai nav pārkāptas likuma un ētikas normas, informējis komisijas vadītājs Uģis Grīnbergs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka KNAB pārbaudīs, vai Sprūdžs nav pārkāpis interešu konfliktu, piešķirot naudas balvu sava biroja vadītājai un savai draudzenei Kristīnai Pelšai.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka birojs savas kompetences ietvaros vērtēs, vai šajā gadījumā ministrs nav nonācis interešu konflikta situācijā un pārkāpis likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» valsts amatpersonām noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.


Likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» teikts, ka valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti.

Laikraksts «Neatkarīgā» iepriekš rakstīja, ka pavisam aprīlī Pelša saņēmusi 2942,98 latus lielu atalgojumu (pirms nodokļu nomaksas), ko veidoja darba alga 1266,67 lati, atvaļinājuma nauda 276,31 lats un naudas balva - 1400 latu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) mājaslapā ievietotajā preses paziņojumā teikts, ka aprīlī apritēja gads, kopš sāka darboties rīcības plāns «Iespēju Latgale», pie kura intensīvi un regulāri strādāja gan departamenta vadītājs Raivis Brēmšmits, gan valsts sekretāra vietniece Ilona Raugze.

Tāpat arī aprīlī tika panākta vienošanās ar dzērienu ražotāju nozari un Ministru kabineta atbalsts ilgus gadus iestrēgušā depozīta dzērienu iepakojumiem jautājumā. Pie šīs visai Latvijai būtiskās un vairāk nekā 90% iedzīvotāju atbalstītās iniciatīvas strādāja gan departamenta vadītāja Rudīte Vesere, gan valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs. Tāpat par ieguldījumu ministra prioritāšu īstenošanā tika prēmēts valsts sekretārs un atbildīgie ministra biroja darbinieki.

«VARAM ministrs Edmunds Sprūdžs neatbalsta regulāru ministrijas darbinieku prēmēšanu vai plaši izplatīto čīkstēšanu par nepietiekamu atalgojumu valsts pārvaldē - darbiniekiem ir jābūt uz rezultātu orientētiem un par labi paveikto jāsaņem atbilstošs novērtējums. Ministrs atzīmē, ka šī ir pirmā reize, kad ar ministra rīkojumu izmaksātas prēmijas VARAM ministrijas un ministra biroja darbiniekiem,» teikts preses paziņojumā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: algas VARAM, Edmunds Sprūdžs, Kristīna Pelša, Reformu partija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības minist

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats