28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ķīlis intervijā pirms avārijas atklājis, kādus lūgumus saņēmis no premjera
Ķīlis intervijā pirms avārijas atklājis, kādus lūgumus saņēmis no premjera
Autors: Apollo.lv / 21. augusts 2013, 10:26
Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis intervijā «Latvijas Avīzei» vēl pirms avārijas, kuru viņš, visticamāk, izraisīja, braucot reibumā, atzinis, ka ministra amatā saskāries ar vēl nebijušiem ierobežojumiem izteikties, turklāt saņēmis vairākus «lūgumus» no premjera.


Ķīlis sarunā ar laikrakstu atzīst, ka darbs ministra amatā bijis viens no intensīvākajiem un grūtākajiem viņa dzīves laikiem. «[..]Nekad nebiju saskāries ar tādiem ierobežojumiem izteikties, paust savu patieso viedokli par kādu jautājumu, nebiju saskāries ar to, ka kāds no manis tik ļoti gaida, ka es par kaut ko vienošos, proti, «dīlošu». Es nekad šādas lietas nedarītu no brīva prāta, bet amata dēļ man nācās to darīt,» sacīja bijušais ministrs.

«Tas bija viedoklis par lietām, kas acīmredzot ir daļa no politiķu ikdienas, bet kas tikai atsevišķos gadījumos kļūst redzams plašākai publikai. Par tādām situācijām baumo, bet skaidri neviens neko nezina. Piemēram, nācās saņemt zvanus no Ministru prezidenta saistībā ar nepieciešamību iekļaut budžeta grozījumos papildu pozīcijas, kas saistās ar sporta finansēšanu, kaut Izglītības un zinātnes ministrijā bija cits viedoklis par šīs finansēšanas nepieciešamību. Tāpat esmu saņēmis no Ministru prezidenta lūgumu atsevišķos jautājumos būt labvēlīgākam pret Ventspili. Piemēram, būt pielaidīgākam pret to, ka Ventspils profesionālās izglītības centram ir dārgāka būvniecības tāme, nekā pieļaujams,» atklāj Ķīlis.

Ķīlis neslēpj, ka viņam ir zvanījuši «Vienotības» politiķi vakarā pirms budžeta pieprasījuma iesniegšanas un prasījuši tajā iekļaut finansējumu atsevišķu cilvēku zinātniskās darbības nodrošināšanai. «Jo šie cilvēki ir atnākuši uz «Vienotības» valdes sēdi un pastāstījuši, ka viņiem vajag naudu. Diezgan daudz naudas. Kad nebiju politiķis, par tādiem darījumiem nojautu, bet nu tos ieraudzīju diezgan konkrēti.»


Bijušais ministrs teic, ka strādājot ministrijā ļoti pasliktinājusies veselība. «Bet es nežēlojos, pats šo darbu izvēlējos un pats vainīgs.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Roberts Ķīlis, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats