20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rudenī pedagogi un zinātnieki gatavi vienoties protesta akcijā
Rudenī pedagogi un zinātnieki gatavi vienoties protesta akcijā
Autors: NRA.lv / 20. augusts 2013, 13:33
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA) kļuvis zināms, ka Koalīcijas padomē lemts par Finanšu ministrijas (FM) vērtējumu attiecībā uz ministriju papildu valsts finansējuma pieprasījumiem Jaunajām politikas iniciatīvām. Diemžēl subjektīvajā FM vērtējumā nav ņemtas vērā prasības būtiski palielināt valsts finansējumu izglītībai un zinātnei, tādēļ LIZDA padome nākamnedēļ lems par iespējamo protesta akciju scenāriju rudenī.


Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un LIZDA izvirzītajām galvenajām prioritātēm FM vērtējumā ieteikts piešķirt aptuveni 3 - 6% no nepieciešamā finansējuma 2014.gadā, proti, pedagogu motivācijas programmai no vajadzīgajiem papildu 7,9 miljoniem latu plānoti vien 237 834 lati, bet zinātnes bāzes finansējumam no vajadzīgajiem 21,3 miljoniem latu plānoti 1,3 miljoni latu.

"Ir nepiedodami, ja FM piedāvā pedagogiem paredzēt nedaudz lielāku finansējumu nekā, piemēram, militārajai operācijai Mali. Valdība nedrīkst aizmirst par katra bērna un studenta tiesībām uz kvalitatīvu izglītību, kas nav iespējama bez labi motivēta un profesionāla pedagoga," uzsvēra LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš.

Kopumā aizsardzībai FM ieteikusi paredzēt 11,8 miljonus latu, bet izglītībai vien 1,7 miljonus latu. Savukārt citām IZM un LIZDA prioritātēm, piemēram, sporta pedagogiem, augstākajai izglītībai, FM vispār nav ieteikusi piešķirt papildu finansējumu.
Izglītības un zinātnes darbinieki uzskata, ka valsts viņu darbu nenovērtē ar taisnīgu un motivējošu darba samaksu, ko pierāda arī LIZDA pētījums.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LIZDA, pedagogi, protesta akcija, protests, zinātnieki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats