20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB šefs izvairīgs jautājumā par Stabiņas meklēšanu
KNAB šefs izvairīgs jautājumā par Stabiņas meklēšanu
Autors: Apollo.lv / 15. augusts 2013, 10:16
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefs Jaroslavs Streļčenoks ir mazrunīgs par korupcijā vainotās bijušās Rīgas domes amatpersonas Ārijas Stabiņas meklēšanu un iespējamo atrašanās vietu.


Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» KNAB vadītājs skaidroja, ka birojs veic darbu, lai noskaidrotu Stabiņas atrašanās vietu. «Vēl pāragri par to [vai Stabiņa aizbēgusi uz ārzemēm] runāt. Patlaban nav ziņu, ka viņa būtu ārzemēs. Nevaru sniegt vairāk informācijas,» teica viņš.

Jautāts, vai Stabiņai nodrošināta liecinieku aizsardzības programma, Streļčonoks bija izvairīgs. «Tas ir iespējams pēc apstākļiem. Liecinieku aizsardzības programma Latvijā tiek nodrošināta,» – tā KNAB vadītājs.

Pirms diviem mēnešiem it kā sākta Stabiņas meklēšana, taču pagaidām par viņas atrašanās vietu ziņu nav. Vai likumsargi šo personu vispār meklē, paliek atklāts jautājums.


Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma» augusta sākumā ziņoja: tas, vai Stabiņa tiešām pazudusi no tiesībsargājošo iestāžu redzesloka, nav zināms, jo, iespējams, apmaiņā pret informācijas sniegšanu, Stabiņai nodrošināta liecinieku aizsardzības programma.

Tā uzskata arī bijušais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Aleksandrs Aļeksejenko (GKR), kurš amatu zaudēja neilgi pēc KNAB veiktās kratīšanas.

LTV atgādina, ka iepriekš izskanējušas ziņas, ka mīklaini pazudusī Stabiņa ir aizbraukusi uz Ēģipti, bet likumsargi viņu meklē tikai Latvijā. Ja Stabiņa atrodas Ēģiptē, jārēķinās, ka Latvijai un Ēģiptei nav līguma par personu izdošanu.

«Ir priekšnoteikums, lai izsludinātu personu starptautiskajā meklēšanā. Ir jābūt ziņām, ka persona ir atstājusi Latvijas teritoriju,» - tā KNAB preses pārstāve Inta Šboha.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ārija Stabiņa, Jaroslavs Streļčenoks, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats