28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs sola cīņu ar negodīgiem privātajiem namu apsaimniekotājiem
Ušakovs sola cīņu ar negodīgiem privātajiem namu apsaimniekotājiem
Autors: Apollo.lv / 12. augusts 2013, 15:42
Rīgas domes priekšsēdētājs  šodien uz darba apspriedi bija uzaicinājis pašvaldības SIA  «Rīgas ūdens», AS «Rīgas siltums» un SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» pārstāvjus, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar privāto  namu apsaimniekotāju parādiem komunālo pakalpojumu sniedzējiem, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.


«Pagājušās apkures sezonas sākumā Rīgā  vairāku māju iedzīvotāji   nonāca ķīlnieku lomā  - ēkām nevarēja pieslēgt apkuri, jo privātie namu apsaimniekotāji no iedzīvotājiem iekasēto naudu nebija pārskaitījuši «Rīgas siltumam». Lai cilvēki nesaltu,  situāciju  nācās risināt  ārkārtas režīmā – «Rīgas namu pārvaldniekam» vajadzēja pārņemt namus savā apsaimniekošanā, slēgt līgumus par parādu nomaksu, lai pēc iespējas ātrāk  varētu  piegādāt mājām siltumu. Diemžēl, līdzīgas situācijas, kad iedzīvotāju samaksātā nauda nesasniedz adresātu, veidojās arī  ar «Rīgas ūdeni».  Lai šī sliktā prakse neatkārtotos, šogad pašvaldības komunālo pakalpojumu sniedzējiem laicīgi jāpievēršas šai problēmai,» – saka Ušakovs.

SIA «Rīgas ūdens» un AS «Rīgas siltums»  uzdots apkopot informāciju par privāto apsaimniekotāju pārvaldīto namu parādiem un nepastarpināti  informēt   visus māju iedzīvotājus par situāciju ar maksājumiem par siltumenerģiju un ūdeni.

«Rīgas dome aicina iedzīvotājus negaidīt, kamēr iestājas rudens aukstums, bet savlaicīgi interesēties pie sava namu apsaimniekotāja par  komunālo maksājumu parādiem. Tad savlaicīgi varēs pārliecināties,  vai mājai uzkrājušies iedzīvotāju parādi, kas līdz apkures sezonai laicīgi jānosedz, vai arī  parāda iemesls ir tas, ka no iedzīvotājiem iekasētā nauda nav pārskaitīta pakalpojumu sniedzējam. Šādos gadījumos iedzīvotājiem laicīgi būtu ieteicams domāt par  namu apsaimniekotāja maiņu,»- saka Ušakovs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apsaimniekotāji, māju apsaimniekotāji, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats