26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jaunups: Valdība ir kā kliba vista
Jaunups: Valdība ir kā kliba vista
Autors: Apollo.lv / 12. augusts 2013, 11:15
Esošā valdība ir neefektīva, vāja un neproporcionāla, tik skarbus vārdus Valda Dombrovska (V) vadītajai valdībai veltījis biedrības «Latvijas attīstībai» izpilddirektors Edgars Jaunups.



Intervijā laikrakstam «Diena» viņš atzīst, ka šī ne tuvu nav labākā valdība, kas izveidota: «Un, ja man saka, ka šī ir labākā valdība, kas ir izveidota, es saku – nē. Manuprāt, tā ir tik neefektīva, vāja un neproporcionāla, tā ir tāda kliba vista, kas strādā un kuļas uz priekšu tā, kā jau tā strādā.»

Jaunups pārmet to, ka viņa skatījumā neviens svarīgs lēmums šai Saeimā koalīcijā nav pieņemts, tieši pretēji – ir zaudēts laiks.

«Tas man personiski ir sāpīgi, jo bija skaidri signāli jau valdības veidošanas procesā. Tas, ka «Vienotība» skries līdzi mazākuma populistiskai pozīcijai, ko koalīcijā pārstāv Nacionālā apvienība, man bija jūtams jau tajā brīdī. Kliegt par jautājumiem, kas sabiedrībā nav aktuāli. Uz ielas, satiekoties ar cilvēkiem pie vakariņu galda, šie jautājumi nav darba kārtībā. Tie tiek mākslīgi uzstutēti par prioritāti, un es tur nākotni neredzu,» saka Jaunups.

Jaunups atzīst, ka aizgājis no «Vienotības» tāpēc, ka netika analizētas konstruktīvas versijas un tas, ko valdībai vajadzētu darīt, tā vietā izceļot nacionālos jautājumu.

«...es biju pret to, ka vispār netiek analizētas konstruktīvas versijas, analizēts tas, ko valdībai vajadzētu darīt, kas būs valdības deklarācijā, bet tiek kliegts par Maskavas spalvaino vai nespalvaino roku, un visi pasludināti par antikristiem,» tā Jaunups.

Jau ziņots, ka biedrība «Latvijas attīstībai» varētu pārtapt par partiju šā gada decembrī vai nākamā gada janvārī.

«Latvijas attīstībai» 17.septembrī organizēs forumu, kurā piedalīsies arī starptautiski eksperti un kura mērķis ir mudināt Latvijas sabiedrību mērķtiecīgi un vienoti strādāt pie valsts attīstības.

«Latvijas attīstībai» tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, kā arī citi. Biedrība plāno pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Jaunups, Latvijas attīstībai, Valdis Dombrovskis, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats